Επικαιρότητα Κόσμος

FCA Heritage Hub: Χώρος λατρείας [+videos]

Σε έναν λιτό, αλλά καθ’ όλα επιβλητικό σε αύρα, χώρο συνολικής έκτασης 15.000 τ.,μ., η FCA εκθέτει πάνω από 250 αντίτυπα εμβληματικών μοντέλων των Fiat, Abarth, Alfa Romeo και Lancia αποδεικνύοντας πως το… αίμα νερό δε γίνεται.

Όλη ιστορία της FCA και των εμβληματικών της μαρκών, των Abarth, Alfa Romeo, Fiat και Lancia, βρίσκει… καταφύγιο κάτω από την ίδια στέγη. Ο λόγος, για το νέο FCA Heritage Hub, έναν προσεγμένο σε κάθε του πτυχή χώρο συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., τον οποίο δημιούργησε με μεράκι ο αμερικο-ιταλικός όμιλος λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Τορίνο. Και συγκεκριμένα, στο ανακαινισμένο για τις ανάγκες του όλου εγχειρήματος χώρο του πρώην εργοστασίου παραγωγής συστημάτων μετάδοσης Officiana 81, στην οδό Via Plava, που βρίσκεται στην ιστορική βιομηχανική ζώνη του Mirafiori.

Σύμφωνα με τη FCA, στο «εργαστήρι» αυτό εκτίθενται πάνω από 250 αυτοκίνητα - πολλά από αυτά για πρώτη φορά. Στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του FCA Heritage Hub βρίσκονται επιμελώς παρκαρισμένα μοντέλα ενός… αιώνα, τα οποία γεννήθηκαν από τις Abarth, Alfa Romeo, Fiat και Lancia από το πολύ μακρινό 1908, έως και το πρόσφατο 2008. Μάλιστα, η εν λόγω «έκθεση» είναι χωρισμένη σε 8 διαφορετικές θεματικές ενότητες των 8 αυτοκινήτων: τις “Archistars”, “Concept & Personalized Cars”, “Eco & Sustainable”, “Epic Journeys”, “Record & Races”, “Small & Safe”, “Style Marks” και “The Rally Era”.

Ανάμεσα στα εκθέματά της ξεχωρίζουν (αν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς κάποια από αυτά…) τα Fiat 500 Topolino A, 130 Familiar, X1/23, Barchetta. Ecobasic, Campagnola AR 51, 1100 E, S61, ESV 1500/2000 και 124S, και φυσικά οι Lancia Lambda, Delta HF Integrale Group A, Alfa Sport, D50, Beta Montecarlo Turbo, LC2, Augusta, Ardea, Aurelia B20, Fulvia HF 1600 και Stratos HF._Χ.Α.

Δείτε στη συνέχεια τα σχετικά βίντεο

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου