top icon
Επικαιρότητα

FCA και Ferrari έτοιμες να κατασκευάσουν αναπνευστήρες

Συμβάλλοντας και αυτές με τη σειρά τους στην αντιμετώπιση των συνεπειών του νέου κορονοϊού στη γείτονα χώρα, οι FCA και Ferrari ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις ώστε να ξεκινήσουν να κατασκευάζουν αναπνευστήρες.

Δραματικές στιγμές ζει τις τελευταίες μέρες η γείτονα χώρα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού να ξεπερνούν ήδη στην Ιταλία τα 41.000 και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές τις 3.400.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19, οι FCA και Ferrari ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρεία Siare Engineering που εδρεύει στη Β. Ιταλία προκειμένου να κατασκευάσουν είτε ανταλλακτικά, είτε τμήματα αναπνευστήρων, αλλά και να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη συναρμολόγησή τους στις εγκαταστάσεις τους.

Εκπρόσωπος της Siare Engineering δήλωσε πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πολλούς τομείς κοινή τεχνολογία με τους κατασκευαστές αναπνευστήρων. Μάλιστα, εκπρόσωπος της Exor, της εταιρείας που ελέγχει τις τύχες των FCA, Ferrari και Magneti Marelli, δήλωσε πως στη σημερινή συνάντηση με τους ιθύνοντες της Siare Engineering συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι λεπτομέρειες και πως εντός των προσεχών ωρών θα ανακοινωθούν περαιτέρω στοιχεία και αποφάσεις.

Πηγές από το εσωτερικό της Ferrari αναφέρουν πως το cavallino rampante είναι έτοιμο να ξεκινήσει την παραγωγή αναπνευστήρων στο εργοστάσιό του στο Maranello, που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Siare Engineering.

Διαβάστε επίσης: Αναπνευστήρες προτίθενται να κατασκευάσουν οι Tesla και SpaceX εφόσον χρειαστεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ