top icon
Επικαιρότητα

FCA: Σκέψεις για πώληση της Magneti Marelli

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την Fiat Chrysler Automobiles να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης της Magneti Marelli.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, περισσότερες από δύο επενδυτικές εταιρείες με προέλευση τις ΗΠΑ έχουν εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του συνόλου ή και μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της γνωστής ιταλικής εταιρείας, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή προηγμένων εξαρτημάτων (βλ. φωτιστικά σώματα, μονάδες infotainment, ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης κινητήρων και αυτόματων κιβωτίων, συστήματα εξαγωγής, αναρτήσεις κοκ) στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Magneti Marelli, η οποία ελέγχεται πλήρως από την Fiat Chrysler Automobiles, κατέχει σήμερα την 30η θέση ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς προμηθευτές ανά τον κόσμο, διαθέτοντας στις τάξεις της περισσότερους από 38.000 εργαζομένους, 89 εργοστάσια κατασκευής, αλλά και 12 κέντρα έρευνας και εξέλιξης σε 19 χώρες. Δραστηριοποιούμενη τόσο στην Ευρώπη και την Αμερική, όσο και στην Ασία, η ιταλική εταιρεία κατάφερε τη χρονιά που μας πέρασε να σημειώσει πωλήσεις ύψους 8 δις ευρώ, με τα 2/3 εξ αυτών να καταγράφονται στη γηραιά ήπειρο. Σύμφωνα με τον περσινό ισολογισμό, τα κέρδη της ανήλθαν στα 204 εκ. ευρώ.

Ωστόσο, παρά τις έντονες πιέσεις, προς το παρόν οι ιθύνοντες της FCA δείχνουν να «αντιστέκονται» στις πρόδηλες πλέον προσπάθειες εξαγοράς της Magneti Marelli. Και αυτό, όχι γιατί δεν… θέλουν, αλλά γιατί οι έως τώρα προσφορές φαίνεται να μην ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους απαιτήσεις. Και πιο συγκεκριμένα, στα 3 δις ευρώ, ποσό που ο Sergio Marchionne φαίνεται να «διεκδικεί» με επιμονή και υπομονή, προκειμένου να δώσει τελικά το πράσινο φως για την πώληση της ιταλικής εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες εξελίξεις αναφορικά με την επόμενη μέρα της Magneti Marelli αναμένεται να δρομολογηθούν από τον προσεχή Οκτώβριο και εξής, καθώς αυτό που προέχει για την FCA είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας «ανεξαρτητοποίησης» της Ferrari (spin-off) από τη μητρική εταιρεία._Χ.Α.    

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ