top icon
Επικαιρότητα

FCA Turbo FireFly: ξεπέρασε τις 100.000 μονάδες

Λίγους μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση του, ο νέος κινητήρας Turbo FireFly της FCA ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 μονάδων.

Η μονάδα παραγωγής του κινητήρα στο Bielsko-Biala (Πολωνία) αποτελεί μία από τις πλέον προηγμένες εγκαταστάσεις του είδους με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο αυτοματισμού. Ο κινητήρας με τον αριθμό «100.000» είναι ένας Turbo FireFly 1.0. Η νέα γενιά κινητήρων είναι η πιο συμπαγής και φιλική προς το περιβάλλον κινητήρια μονάδα που τοποθετήθηκε ποτέ σε αυτοκίνητα της Fiat.

Οι κινητήρες Turbo FireFly είναι διαθέσιμοι στα Fiat 500X και Jeep Renegade προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις και παράλληλα χαμηλές εκπομπές CO2. Ήδη οι πρώτοι 100.000 κινητήρες Turbo FireFly έχουν σαν αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 1,5 τόνους.

Παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλές είναι στο σύνολο τους οι εκπομπές ρύπων χάρη στο φίλτρο μικροσωματιδίων, τις μειωμένες τριβές, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά, καθώς και την πλέον σύγχρονη εκδοχή του συστήματος MultiAir (MultiAir III). Έχοντας δοκιμαστεί για 75.000 ώρες σε συνθήκες προσομοίωσης, 60.000 ώρες σε εκτός δρόμου οδήγηση και 5.000.000 χλμ. σε διάφορες συνθήκες σε όλο τον κόσμο, οι κινητήρες FireFly ξεχωρίζουν για την αντοχή και την αξιοπιστία τους. Η έξυπνη αρχιτεκτονική τους εξασφαλίζει μεγάλο ποσοστό κοινών μηχανικών μερών για τις διάφορες εκδόσεις, καλύτερη οργάνωση της γραμμής παραγωγής και ευελιξία όσον αφορά μελλοντικές εξελίξεις με τη δημιουργία υβριδικών συστημάτων._Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ