top icon
Επικαιρότητα

Ferrari: Αναστολή λειτουργίας σε Modena και Maranello

Το cavallino rampante αναστέλλει στην παραγωγική διαδικασία στις δύο μονάδες του στην Ιταλία, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο μέσο της δίνης του νέου κορονοϊού.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, η Ferrari δήλωσε πως τα εργοστάσιά της σε Modena και Maranello θα αναστείλουν τη λειτουργίας τους έως και τις 27 Μαρτίου σε μία προφανή προσπάθεια να προστατευτούν οι εργαζομένη της αλλά και να περιοριστούν οι συνέπειες εξάπλωσης του Covid-19.

Πέραν τούτου, η ιταλική εταιρεία δήλωσε πως αντιμετωπίζει «τα πρώτα σοβαρά ζητήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού της», τα οποία όπως τονίζουν οι ιθύνοντες της «δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της παραγωγής».

Η Ferrari ανακοίνωσε πως οι μη παραγωγικές δραστηριότητές θα συνεχιστούν κανονικά με τα στελέχη της να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω τηλεργασίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Ferrari θα καταβάλει κανονικά τις αποδοχές σε όλους τους εργαζομένους της, ενώ ανεπηρέαστες από το κλείσιμο των μονάδων και την αναγκαστική παύση εργασιών θα μείνουν οι ημέρες αδείας τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ιταλική επίσης Brembo, η οποία αποτελεί βασικό προμηθευτή της Ferrari αλλά και πολλών ακόμα αυτοκινητοβιομηχανιών, ανακοίνωσε πως αναστέλλει από αύριο τη λειτουργία στις τέσσερις μονάδες που διαθέτει στη γείτονα χώρα – όλες βρίσκονται στην περιοχή της Λομβαρδίας.  

Ανάλογες κινήσεις, με περιορισμό της παραγωγής της, έχει προβεί και η Pirelli, στη μονάδα που διατηρεί στα περίχωρα της πόλης του Τορίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ