Επικαιρότητα Κόσμος

Ferrari Omologata: Μία ακόμα one-off κατασκευή από το cavallino rampante

Η μοναδική -στην κυριολεξία- Ferrari Omologata βασίζεται στην 812 Superfast και θα προστεθεί στο προσωπικό γκαράζ ενός μη κατονομαζόμενου πελάτη της πιο διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας στον πλανήτη.

Μια μοναδική Ferrari εθεάθη σήμερα να πραγματοποιεί flat-out γύρους στην ιδιόκτητη πίστα της ιταλικής εταιρείας στο Fiorano. Ωστόσο, παρά την οικία χροιά του V12 κινητήρα που αντηχούσε στην πίστα, η καθ’ όλα θελκτική «αμφίεση» του αυτοκινήτου είναι μοναδική, με το χρώμα Rosso Magma των εξωτερικών επιφανειών και το σχεδόν αγωνιστικό livery να δίνουν το στίγμα του μοντέλου – αλλά και της παράδοσης των Ιταλών από το Maranello στην κατηγορία των GT αυτοκινήτων.

Ferrari Omologata

Το όλο εγχείρημα για την υλοποίηση της μοναδικής -στην κυριολεξία- Ferrari Omologata ξεκίνησε πριν δύο και πλέον χρόνια. Βασικός στόχος από την αρχή του όλου project ήταν να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο με «φουτουριστικό σχεδιασμό και στοιχεία που να εξασφαλίζουν ένα διαχρονικό σχήμα». Για να το επιτύχουν αυτό, οι σχεδιαστές πήραν ως βάση την 812 Superfast και διατηρώντας αναλλοίωτο μόνο το παρμπρίζ και τους προβολείς, δημιούργησαν ένα GT που έχει τον τρόπο να τραβά το βλέμμα.

Ferrari Omologata

Σημείο αναφοράς σε επίπεδο σχεδιασμού στη νέα Ferrari Omologata είναι η επίπεδη οβάλ γρίλια, καθώς και το στρογγυλεμένο τμήμα πάνω από τις αψίδες των τροχών, ενώ τον δικό τους ρόλο παίζουν και τα τρία οριζόντια πτερύγια στην ουρά που μειώνουν οπτικά τον όγκο του πίσω μέρους, σε συνδυασμό με μια αεροτομή στο τελείωμά του, που αυξάνει την κάθετα παραγόμενη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες. Σύμφωνα με την Ferrari «το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι έτοιμο να επιτεθεί ακόμη και σε ακινησία, χάρη και στα μονά πίσω φώτα που υπογραμμίζουν την ένταση στο σχεδιασμό».

Ferrari Omologata

Στο εσωτερικό του 10ου κατά σειρά one-off μοντέλου της Ferrari από το 2009 μέχρι και σήμερα (σ.σ.: το πρώτο ήταν η P540 Superfast Aperta) κυρίαρχα στοιχεία είναι τα καθίσματα με τις μπλε χρωματικές πινελιές και τον συνδυασμό δέρματος και υφάσματος Jeans Aunde που συνεπικουρούνται από ζώνες ασφαλείας 4 σημείων. Την ίδια στιγμή, πολλά επιμέρους μέρη στο ταμπλό και στο τιμόνι είναι φινιρισμένα με χρώμα που σχετίζεται τόσο με τα αγωνιστικά GT μοντέλα της Ferrari της δεκαετίας του ’50 και του ‘60, όσο και με τα… καλύμματα των κινητήρων της ιταλικής φίρμας. Επίσης, ένα εντυπωσιακό και σφυρήλατο για την περίσταση φινίρισμα, που χρησιμοποιήθηκε σε αυτοκίνητα όπως οι 250 LM και 250 GTO, απαντάται σε πολλές λεπτομέρειες της μοναδικής Omologata, όπως οι εσωτερικές λαβές της πόρτας και η χαρακτηριστική «γέφυρα» της Ferrari ανάμεσα στα καθίσματα.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου