Επικαιρότητα Κόσμος

Fiat Chrysler Automobiles: οικονομικά αποτελέσματα 3ου τριμήνου 2019

Ο όμιλος πέτυχε ρεκόρ καθαρής ταμιακής θέσης με 2 δις ευρώ, ενώ σε επίπεδα ρεκόρ ανέβηκε και το λειτουργικό κέρδος με 10,6% για την Β. Αμερική και 7,2% για το σύνολο.

Τα αποτελέσματα βρίσκονται μέσα στα πλαίσια του σχεδιασμού και των στόχων του ομίλου. «Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα του 3ου τριμήνου, τα οποία βασίζονται στο ρεκόρ κερδοφορίας που πέτυχε η περιοχή της Β. Αμερικής, μας δίνουν τη δυνατότητα να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε για το 2019 και παράλληλα να θέσουμε ισχυρές βάσεις ώστε να βελτιώσουμε περαιτέρω τις επιδόσεις μας το 2020. Παράλληλα οι εξελίξεις που ετοιμάζουμε σε προϊοντικό επίπεδο αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας ώστε να βελτιώσουμε την απόδοση της περιοχής ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) αλλά και της Maserati.» Mike Manley - CEO ομίλου Fiat Chrysler Automobiles

Πρόσφατα η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε μια σειρά ενεργειών που αφορούν στη δημιουργία ή αναβάθμιση μονάδων παραγωγής στην Ιταλία, όπως η δημιουργία του "Battery Hub", αλλά και η γραμμή παραγωγής του Jeep Compass που θα φιλοξενήσει και τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Renegade και Compass. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι το 2020 θα παρουσιαστεί η Maserati Ghibli που θα αποτελέσει το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας, αλλά και ένα νέο σπορ μοντέλο.

Τέλος στα πλαίσια εξηλεκτρισμού της γκάμας της, με την παράλληλη κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν για τους πελάτες από αυτή τη νέα τεχνολογία, η FCA σύναψε σειρά συνεργασιών με σχετικές εταιρείες, όπως είναι η Terna, με την οποία θα δημιουργήσει στο Torino ένα πρότυπο κέντρο έρευνας για τα δίκτυα φόρτισης Vehicle-to-Grid (V2G).

 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου