top icon
Κόσμος

Fiat e.Coins: Κέρδος για τον οδηγό και το περιβάλλον

Η Fiat είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει, με το νέο ηλεκτρικό 500, ανταμοιβή στους οδηγούς που ακολουθούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον στιλ οδήγησης.

Το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τη Fiat σε συνεργασία με την KIRI Technologies και εξελίχθηκε από το e-Mobility Business Unit της Stellantis, περνά σε μια νέα φάση με την παρουσίαση των FIAT e.Coins. Tα FIAT e.Coins που θα κερδίζει ο οδηγός με τη χρήση του νέου ηλεκτρικού 500 μπορούν να εξαργυρωθούν σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα στο KIRI marketplace, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 350 επιχειρήσεις. Μέχρι στιγμής περίπου 7.300 ενεργοί χρήστες έχουν δημιουργήσει αξία που αντιστοιχεί σε περισσότερα από 750.000 ευρώ, ενώ έχουν μειώσει κατά 1.000 τόνους τις εκπομπές CO2 (o υπολογισμός έχει γίνει με βάση τις εκπομπές CO2 στον κύκλο WLTP ενός Fiat 500 Hybrid -105 γρμ./χλμ.- σε σχέση με τις μηδενικές εκπομπές του νέου ηλεκτρικού 500 και συνολική δυνηθείσα απόσταση όλων των αυτοκινήτων).

Fiat eCoins
Το πρόγραμμα KIRI της FIAT που επιβραβεύει του οδηγούς του νέου ηλεκτρικού 500 για τη συνεισφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, σχεδόν 7.300 ενεργοί χρήστες έχουν μειώσει κατά 1.000 τόνους τις εκπομπές CO2 και παράλληλα έχουν δημιουργήσει 30,5 εκατομμύρια Coins με αξία που ξεπερνά τα 750.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές μέσω του KIRI marketplace. Για να γιορτάσουν την επιτυχία αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας, οι Fiat και KIRI αποφάσισαν ότι η επιβράβευση των οδηγών του νέου 500 θα έχει την ειδική ονομασία Fiat e.Coins, αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή συμβολή του προγράμματος στην παραγωγή κέρδους για τους οδηγούς του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της ιταλικής μάρκας, αλλά και για το περιβάλλον.

Εξελιγμένο από τη Fiat σε συνεργασία με την start-up KIRI Technologies και το τμήμα Stellantis e-Mobility Business Unit, το πρόγραμμα προσκαλεί τους οδηγούς του νέου ηλεκτρικού 500 να οδηγούν με πιο φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον, επιλογή που επιβραβεύεται με το ηλεκτρονικό νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές μέσω του KIRI marketplace, το οποίο περιλαμβάνει ήδη 350 εταιρείες και μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα προϊόντων.

Fiat eCoins

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα απλή μέσω της δωρεάν εφαρμογής FIAT όπου σε συνδυασμό με την εφαρμογή eco:Score του συστήματος πολυμέσων Uconnect5 του νέου 500, βαθμολογείται το κατά πόσο φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί ο χρήστης. Η γραμμικότητα στην επιτάχυνση και επιβράδυνση, η συνολική ανάκτηση ενέργειας και η σταθερότητα της ταχύτητας συμβάλλουν ώστε ο οδηγός να καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια κατά την οδήγηση του ηλεκτρικού του 500.

Η συνολική βαθμολογία που προσφέρει το eco:Score του Uconnect5 είναι μεταξύ 0 και 100, με το σύστημα παράλληλα να προσφέρει συμβουλές για το πώς μπορεί ο οδηγός να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Όσο μεγαλύτερη είναι η βαθμολογία τόσα περισσότερα FIAT e.Coins συγκεντρώνονται, με το όφελος να είναι πολλαπλό, μέσω των ψηφιακών νομισμάτων (αξίας κατά μέσο όρο 150 ευρώ για κάθε 10.000χλμ.), της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας για τη φόρτιση και βέβαια του καθαρότερου περιβάλλοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ