12 Φεβ 2018

Flavio Briatore: 18μηνη ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή

Ο Flavio Briatore, ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας των Benetton και Renault στο Π.Π. της F1, καταδικάζεται εκ νέου για φοροδιαφυγή.

Flavio Briatore

Ο Ιταλός, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη εφεσιβάλλοντας μέσω των συνηγόρων του παλαιότερη απόφαση των δικαστικών αρχών, καταδικάστηκε το Σάββατο που μας πέρασε σε φυλάκιση 18 μηνών για τη γνωστή από το 2010 υπόθεση φοροδιαφυγής που σχετίζεται με το πολυτελές yacht του, Force Blue.

Ο Flavio Briatore είχε τιμωρηθεί με φυλάκιση 23 μηνών για τη μη καταβολή ΦΠΑ ύψος 3,6 εκ. ευρώ για την αγορά του 63μετρου σκάφους του, καθώς και για 800.000 ευρώ που δεν πληρώθηκαν από τον ίδιο υπό τη μορφή φόρων για καύσιμα που το Force Blue κατανάλωσε εντός Ευρώπης από το 2006 έως και το 2010, χρονιά που το εν λόγω σκάφος κατασχέθηκε υπό το βάρος των ως άνω κατηγοριών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ένα σκάφος μη ταξινομημένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μην καταβάλει τους φόρους καυσίμων στην περίπτωση που εγκαταλείψει τα χωρικά ύδατα της τελευταίας εντός 8 ωρών από τον ανεφοδιασμό του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Briatore, οι οποίοι δήλωσαν σήμερα πως θα ασκήσουν μία ακόμα έφεση, αυτή τη φορά επί της νεότερης καταδικαστικής απόφασης, επικαλούνται την ως άνω νομοθεσία προκειμένου ο πελάτης τους να αποφύγει τον χρηματικό πέλεκυ των 800.000 ευρώ. Για τα 3,6 εκ. ευρώ δε, υποστηρίζουν πως το Force Blue δεν ανήκε στην ιδιοκτησία του 67χρονου σήμερα Ιταλού την επίμαχη περίοδο, αλλά σε μια εταιρεία με έδρα τις Παρθένες Νήσους.

Εντούτοις, οι αρμόδιες αρχές αντιτείνουν πως η εν λόγω εταιρεία ανήκει στον ίδιο τον Briatore..._Χ.Α. 

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Flavio Briatore - Force Blue
  • Flavio Briatore
Ετικέτες: