top icon
Επικαιρότητα

Ford: Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις μας στην Ευρώπη

Βλέποντας το αρνητικό πρόσημο να κυριαρχεί στα οικονομικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τους δραστηριοτήτων, οι ιθύνοντες της Ford εξετάζουν την αναθεώρηση των προτεραιοτήτων τους σε σχέση με τα προϊόντα στα οποία θα ρίξουν βάρος την προσεχή περίοδο στην αγορά της γηραιάς ηπείρου.

Η Ford ανακατευθύνει τις δαπάνες της επικεντρώνοντας από εδώ και στο εξής την προσοχή της στα σαφώς πιο κερδοφόρα crossovers μοντέλα, καθώς και στα επαγγελματικά οχήματα, ούτως ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στην κερδοφορία. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που έστειλε την περασμένη εβδομάδα ο CEO της αμερικάνικης εταιρείας, Jim Hachett, μιλώντας κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ford στην Ευρώπη για το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

 «Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις μας στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jim Hackett, φωτογραφίζοντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους κόλπους των ανώτερων διοικητικών κλιμακίων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Ford κατέγραψε απώλειες ύψους 73 εκ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του δεύτερου 3μήνου του έτους, έναντι κερδών ύψους 88 εκ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το μέλλον δεν προδιαγράφεται ευοίωνο, με τις εκτιμήσεις της εταιρείας να κάνουν λόγο για απώλειες στη γηραιά ήπειρο ύψους 234 εκ. δολαρίων για το σύνολο της χρονιάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο CFO της Ford, Bob Shanks, δήλωσε τα εξής:

«Το χαμηλής απόδοσης τμήμα του χαρτοφυλακίου μας αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του όγκου πωλήσεων, των εσόδων και των κεφαλαίων σε αυτή την περιοχή. Πρόκειται κυρίως για αυτοκίνητα και οχήματα πολλαπλών δραστηριοτήτων, όπως το C-Max».

Ο Jim Farley, o οποίος κατέχει τη θέση του επικεφαλής των παγκόσμιων αγορών για λογαριασμό της Ford, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, προτείνοντας άμεσα δράσεις που θα αναστρέψουν το κλίμα και την απόδοση, ενγένει, της Ford στη γηραιά ήπειρο.

«Είναι σαφές ότι πρέπει να επανασχεδιάσουμε την τακτική μας στην Ευρώπη, επικεντρώνοντας τις δραστηριότητές μας στις κερδοφόρες δραστηριότητες των LCV και SUV. Τα σχέδια κατανομής κεφαλαίων ευθυγραμμίζονται τώρα με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στις δύο αυτές κατηγορίες».

Ο Jim Farley αναφέρθηκε στην παρουσία της Ford στην κατηγορία των Sport Utility Vehicles, λέγοντας τα εξής:

«Ένα από τα βασικά μας ζητήματα είναι ότι είμαστε πίσω σε σχέση με τη στροφή προς τα οχήματα αυτά και τώρα το χαρτοφυλάκιό μας υπολείπεται σε αυτό το εξαιρετικά κερδοφόρο και αναπτυσσόμενο τμήμα»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ