22 Μάιος 2018

Ford: Επένδυση 200 εκ. € στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας

Η Ford επιβεβαίωσε σήμερα την επένδυση 200 εκ. € και τη δημιουργία 1.500 νέων θέσεων εργασίας για την παραγωγή ενός δεύτερου μοντέλου στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Ford Romania - Ford EcoSport

Προς το παρόν, στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα κατασκευάζεται ήδη το νέο EcoSport και ο 1.000άρης EcoBoost κινητήρας της εταιρείας. Το δεύτερο μοντέλο και η έναρξη παραγωγής του θα επιβεβαιωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

«Αυτή η νέα επένδυση προάγει την εξελισσόμενη γκάμα συναρπαστικών νέων μοντέλων μας Ευρωπαϊκής παραγωγής και συνεχίζει τη μεταμόρφωση του εργοστασίου μας στην Κραϊόβα», δήλωσε ο Steven Armstrong, president & CEO, Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής. «Η προσθήκη του δεύτερου οχήματος αποτελεί απόδειξη της λειτουργικής ευελιξίας του εργοστασίου μας στην Κραϊόβα και υποδηλώνει τις ισχυρές συνεργασίες που έχουμε με τοπικούς προμηθευτές και την κοινότητα».

Η συνολική επένδυση της Ford στις δραστηριότητες παραγωγής της στη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης των 200 εκ. € που ανακοινώθηκε σήμερα, ανέρχεται σχεδόν στα 1,5 δις € από το 2008 που απέκτησε το εργοστάσιο της Κραϊόβα. Ανάμεσα στις σημαντικές, πρόσφατες αναβαθμίσεις είναι η εγκατάσταση περισσοτέρων των 550 ρομπότ με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας στο βαφείο, στο φανοποιείο και στα τμήματα διακόσμου και πλαισίου.

Για την υποστήριξη της παραγωγής του νέου οχήματος, η Ford Romania σκοπεύει να προσλάβει περίπου 1.500 άτομα (ανειδίκευτο και εξειδικευμένο προσωπικό) για μία τρίτη βάρδια, αυξάνοντας έτσι το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό των 4.400 εργαζομένων στις κορυφαίες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων. Σαν αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων θα φτάσει τους 5.900.

Η αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής οχημάτων στην Κραϊόβα δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στις τρέχουσες συζητήσεις μεταξύ της Ford και της Ρουμανικής κυβέρνησης. Η επένδυση στο μέλλον της Κραϊόβα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της Ford στις υποσχέσεις της Ρουμανικής κυβέρνησης για την υλοποίηση σημαντικών αναβαθμίσεων στην υποδομή και βελτιώσεων στον τομέα logistics, που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας των εκεί δραστηριοτήτων παραγωγής της μάρκας. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα υπονόμευε σημαντικά τις προσπάθειες της Ford και των προμηθευτών της για τη μεταφορά αυξημένου όγκου οχημάτων και εξαρτημάτων.

Δελτίο Τύπου

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Ford Romania
  • Ford Romania - Ford EcoSport
Ετικέτες: