top icon
Επικαιρότητα

Ford Ευρώπης: Ηλεκτροκίνητα vs Συμβατικά, σημειώσατε Χ

Το τέλος του 2022 θα αποτελέσει τη χρονιά-ορόσημο για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Ford, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ιθυνόντων της, τα αυτοκίνητα του είδους αναμένεται να διεκδικήσουν την περίοδο αυτή μερίδιο άνω του 50% επί του συνόλου των πωλήσεων της μάρκας έναντι των συμβατικών πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων εκδόσεων.

Η Ford επαναεπιβεβαίωσε σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τη δέσμευσή της σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον. Έτσι, η εταιρεία του μπλε οβάλ, και συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό της παρακλάδι, παρουσίασε εκ νέου στη γερμανική πόλη την πιο ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην ιστορία της που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Νωρίτερα φέτος, η Ford ανακοίνωσε ότι κάθε νέο, επιβατικό μοντέλο Ford θα περιλαμβάνει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση – είτε μία ήπια υβριδική, υβριδική ή plug-in υβριδική είτε μία αμιγώς ηλεκτρική – προσφέροντας ένα από τα πιο πλήρη χαρτοφυλάκια ηλεκτροκίνητων εκδόσεων για τους ευρωπαίους αγοραστές.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία προτίθεται να λανσάρει 17 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το 2024. Από αυτά τα 8 θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2019.

Η Ford εκτιμά ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της θα καταφέρουν να κατακτήσουν έναντι των συμβατικών μία αναλογία επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας άνω του 50% μέχρι το τέλος του 2022. Μέχρι τότε, η Ford εκτιμά επίσης ότι θα έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα.

Ford

«Με την ηλεκτροκίνηση να γίνεται με γοργό ρυθμό η τάσης της εποχής, αυξάνουμε τον αριθμό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων και επιλογών κινητήρων μας, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να επιλέξουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους» δήλωσε ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης. «Διευκολύνοντας περισσότερο από ποτέ την ομαλή μετάβαση σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον, προβλέπουμε ότι οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων μας θα έχουν τη μερίδα του λέοντος μέχρι το τέλος του 2022.»

Με διάχυτη τη φιλοσοφία της ηλεκτροκίνησης, το περίπτερο της Ford στη Φρανκφούρτη περιλαμβάνει την πιο ποικίλη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία. Μεταξύ των μοντέλων αυτών ξεχωρίζουν:

  • Το ολοκαίνουργιο Kuga Plug-in Hybrid – το πιο πολυδιάστατο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της Ford και το πρώτο με ήπια υβριδικά, αυτοφορτιζόμενα υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης
  • Το νέο Explorer Plug-in Hybrid και το νέο Tourneo Custom Plug-in Hybrid – και τα δύο με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με την αυτονομία και ελευθερία που προσφέρει ένας παραδοσιακός κινητήρας εσωτερικής καύσης
  • Το νέο Ford Puma – με πια υβριδική τεχνολογία για μειωμένες εκπομπές CO2, βελτιστοποιημένη απόδοση και κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά. Στην Έκθεση της Φρανκφούρτης πραγματοποιεί το ντεμπούτο της και η κομψή έκδοση του μοντέλου, Titanium X
  • Το Ford Mondeo Hybrid Wagon – με αυτοφορτιζόμενο, πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, που αποτελεί μία κορυφαία εναλλακτική πρόταση έναντι των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων προσφέροντας τη δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για αθόρυβη λειτουργία στην πόλη   

Ford

Το νέο, εμπνευσμένο από τη Mustang πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων της Ford θα κυκλοφορήσει το 2020, με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης και ηλεκτρική αυτονομία 600 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

«Δεν υπάρχει μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης – οι συνθήκες και οι μεταφορικές ανάγκες κάθε πελάτη είναι διαφορετικές» δήλωσε ο Joerg Beyer, executive director, Engineering, Ford Ευρώπης. «Η στρατηγική μας είναι να συνδυάσουμε το κατάλληλο σύστημα ηλεκτροκίνησης με το σωστό όχημα, βοηθώντας τους πελάτες μας να απολαύσουν την εμπειρία ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.»

Λύσεις εύκολης και γρήγορης φόρτισης

Η Ford θα συνεργαστεί με έξι κορυφαίους προμηθευτές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη για να προσφέρει υπηρεσίες εγκατάστασης οικιακών επιτοίχιων φορτιστών (Wallbox), καθώς και προσιτά τιμολόγια για την προμήθεια πράσινης ενέργειας σε κατόχους plug-in υβριδικών συστημάτων, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες φόρτισης.

Η λύση του επιτοίχιου φορτιστή της Ford θα προσφέρει έως και 50% περισσότερη ισχύ φόρτισης από μία στάνταρ οικιακή πρίζα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα για τους πελάτες των plug-in υβριδικών μοντέλων Ford τη μείωση του χρόνου φόρτισης στο σπίτι κατά περίπου ένα τρίτο.

Η Ford λανσάρει επίσης μία νέα εφαρμογή για smartphone και tablet που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των plug-in υβριδικών οχημάτων της να εντοπίζουν εύκολα τους σταθμούς φόρτισης, να καθοδηγούνται προς αυτούς, αλλά και να πληρώνουν μέσω της σχετικής εφαρμογής τις υπηρεσίες φόρτισης που θα απολαμβάνουν. Σε συνεργασία με τη NewMotion, η Ford παρέχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης με εκτεταμένη κάλυψη σε όλη την Ευρώπη. Η νέα εφαρμογή θα προσφέρει απλουστευμένη πρόσβαση και πληρωμή για τους πελάτες της γηραιάς ηπείρου σε περισσότερα από 118.000 σημεία φόρτισης σε 30 διαφορετικές χώρες.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με το προαιρετικό ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η FordPass mobile app επιτρέπει στους οδηγούς των plug-in υβριδικών μοντέλων Ford να παρακολουθούν από απόσταση την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους.

Η Ford είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της κοινοπραξίας Ionity που έχει στόχο τη δημιουργία 400 σταθμών ταχείας φόρτισης έως και 350 kW σε βασικές περιοχές της Ευρώπης μέχρι το 2020. Η δυνατότητα φόρτισης στα 350 kW θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους φόρτισης των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων συγκριτικά με τα υπάρχοντα συστήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ