top icon
Κόσμος

Ford Ευρώπης: Νέος γενικός διευθυντής επιβατικών οχημάτων

Η Ford ανακοίνωσε ότι ο Martin Sander θα αναλάβει χρέη γενικού διευθυντή στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων του ευρωπαϊκού παρακλαδιού της μπλε οβάλ εταιρείας με καθήκοντα άμεσα συνδεδεμένα με την ηλεκτροκίνηση.

Η Ford πραγματοποιεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να επιταχύνει τον μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων προκειμέου να δημιουργήσει μια εντελώς νέα σειρά ηλεκτρικών οχημάτων και υπηρεσιών στον τομέα της σύγχρονης κινητικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Martin Sander αναλαμβάνει από την 1η Ιουνίου χρέη γενικού διευθυντή επιβατικών οχημάτων στην Ford of Europe, ενώ ταυτόχρονα διορίζεται και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ford-Werke GmbH.

«Τα καθήκοντα του Sander, που συνδυάζουν δύο ανώτερες διοικητικές θέσεις, αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της Ford να δημιουργήσει μια επιχείρηση γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στην Ευρώπη», δηλώνει χαρακτηριστικά η Ford στην επίσημη ανακοίνωση της.

Ο Martin Sander έχει θητεύσει επί 25 χρόνια στο VW Group, όπου κατείχε διάφορες θέσεις στη Β. Αμερική, το Ην. Βασίλειο και την Ευρώπη, με πιο πρόσφατη εκείνη του Ανώτερου Αντιπροέδρου Πωλήσεων στην Audi.

Ford Mustang Mach-E

Σύμφωνα με την Ford, ο Martin Sander και η ομάδα του θα επιφορτιστούν με τα καθηκοντα δημιουργίας πλήρως ηλεκτροκίνητων και συνδεδεμένων επιβατικών οχημάτων που στόχο έχουν τη δημιουργία «μιας ανώτερης ψηφιακής εμπειρίας για τον πελάτη για τα επιβατικά οχήματα της Ford στην Ευρώπη».

Ο Martin Sander αντικαθιστά τους Roelant de Waard και Gunnar Herrmann, οι οποίοι αποφάσισαν να αποσυρθούν στα τέλη του περασμένου έτους.

«Ο Martin είναι ένας έμπειρος ηγέτης με πλούσια παγκόσμια εμπειρία και θα συμβάλει στον μετασχηματισμό της εταιρείας στην Ευρώπη για να παρέχουμε στους πελάτες νέες συνδεδεμένες εμπειρίες», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Stuart Rowley.

Ο Martin Sander Sander θα έχει έδρα την Κολωνία, και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις της Ford of Europe και το κέντρο Εξηλεκτρισμού της τελευταίας, στο οποίο θα ξεκινησει η παραγωγή ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2023.

Γεννημένος στο Hildesheim της Γερμανίας, ο Martιν Sander είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός. Αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Ingolstadt και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Ford

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ