top icon
Επικαιρότητα

Ford F-Vision: Κάντο όπως η Tesla (+video)

Η Ford Otosan, η τουρκική θυγατρική εταιρεία κατασκευής φορτηγών της Ford, παρουσίασε στην Έκθεση Επαγγελματικών Oχημάτων του Ανόβερο, το νέο, ηλεκτρικό και αυτόνομο για την περίσταση πρωτότυπο, F-Vision.

Μετά την Tesla – που ούτως ή άλλως άνοιξε το χορό στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων την ώρα μάλιστα που υπόλοιποι κατασκευαστές συνέχιζαν να εξελίσσουν κινητήρες εσωτερικής καύσης – και το ηλεκτρικό Semi, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που παρουσιάζουν τις προτάσεις του στο συγκεκριμένο χώρο. Με τις περισσότερες από αυτές, βέβαια, να είναι μέχρι τώρα κάτι παραπάνω από… θεωρητικές. Μία από αυτές είναι και το FVision που παρουσίασε σήμερα στη Γερμανία στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανόβερο η Ford Otosan.

Οι λεπτομέρειες για το νέο F-Vision, ωστόσο, είναι ελάχιστες, με τη Ford να σημειώνει απλώς ότι εξοπλίζεται με ανατροφοδοτούμενη μπαταρία και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Το F-Vision διαθέτει εξωτερικούς καθρέπτες και σύμφωνα με τη Ford διαθέτει ένα προσαρμόσιμο παρμπρίζ που αυτόματα αποχρωματίζεται για να αντισταθμίσει τη φωτεινότητα του ήλιου. Παράλληλα, μπορεί να σηκωθεί ή και να χαμηλώσει για να μεγιστοποιήσει ή για να ελαχιστοποιήσει τη θέα του οδηγού προς το δρόμο. Το όχημα διαθέτει επίσης ένα διαδραστικό πίνακα οργάνων, καθώς και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ζεύξης με το ρυμουλκούμενο του._X.A.

FORD F-Vision Trailer from Ugur Ulvi Yetiskin on Vimeo.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ