Επικαιρότητα Κόσμος

Ford GT: Παρατείνεται για δύο χρόνια η παραγωγή του

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του GT θα παραταθεί κατά δύο χρόνια περίπου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η συντριπτική ζήτηση.

Το παράθυρο υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το Ford GT θα ενεργοποιηθεί εκ νέου σε ορισμένες αγορές από τις 8 Νοεμβρίου και για ένα μήνα. Το νέο μοντέλο GT Heritage Edition τιμά την 50ή επέτειο του νικητή του Le Mans 1968 και 1969 GT40, με αγωνιστικά χρώματα της Gulf Oil σε limited-edition. Η εταιρεία θα προσφέρει τώρα περίπου 1.350 Ford GT για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο FordGT.com, και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα συνεργαστούν με την υπηρεσία Ford GT Concierge Service για μία εξατομικευμένη εμπειρία αγοράς.

Αρχικά, η Ford είχε ανακοινώσει μία περιορισμένη παρτίδα παραγωγής 1.000 οχημάτων μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η παραγωγή του Ford GT –με κινητήρα 3.5L EcoBoost V6 Twin Turbo, ανθρακονημάτινη δομή, ενεργή αεροδυναμική και τελική ταχύτητα 347 km/h– ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016. Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο, επετειακό μοντέλο Ford GT Heritage Edition για τα πενήντα χρόνια από τη νίκη του Ford GT40 στο Le Mans 1968 και 1969, με αγωνιστικά χρώματα της Gulf Oil, σε ένα συνδυασμό θαλασσί (Heritage Blue) και πορτοκαλί (Heritage Orange), limited-edition. Οι Ευρωπαίοι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι υποψήφιοι για την απόκτηση ενός οχήματος Ford GT, με έτος κατασκευής από 2020 έως 2022 (το Ford GT καταναλώνει 14,9 l/100 km με εκπομπές CO2 349,6 g/km).

«Η ανταπόκριση στο Ford GT μας είναι πρωτοφανής, με τη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά πάνω 600%» δήλωσε ο Hermann Salenbauch, director, Ford Performance. «Επεκτείνοντας την παραγωγή του Ford GT για λίγο ακόμα διάστημα, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το προφίλ αποκλειστικότητας του πολυπόθητου supercar προσφέροντας παράλληλα την εμπειρία ιδιοκτησίας σε μεγαλύτερο αριθμό πελατών, πλέον των 80 ιδιοκτητών Ford GT στην Ευρώπη που έχουν παραλάβει το αποκλειστικό μοντέλο τους μέχρι σήμερα».

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου