top icon
Επικαιρότητα

Ford και VW ανακοίνωσαν τη σύναψη μιας παγκόσμιας συμμαχίας

Η Ford και το VW Group ανακοίνωσαν προ ολίγου τη σύναψη μιας παγκόσμιας συμμαχίας που συνδυάζει τις δυνάμεις τους στην κατηγορία των επαγγελματικών και pick-up οχημάτων, με τους Jim Hackett και Herbert Diess να ανακοινώνουν ότι οι δύο πλευρές διερευνούν τη διεύρυνση των κοινών τους δράσεων στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης με στόχο την εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων.

Όπως είχαμε προαναγγείλει με παλαιότερες αναρτήσεις μας, αλλά και πιο πρόσφατα (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ), οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας συμμαχίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών των VW και Ford στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Η νέα εταιρική σχέση, η οποία ξεκινά με τις πωλήσεις επαγγελματικών van και μεσαίων pick-up οχημάτων το 2022, δεν  συνεπάγεται συγχώνευση ή ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιρειών.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες προχώρησαν στη συνεργασία τους, καθώς οι εμπορικές τριβές αναγκάζουν τις εταιρείες να επανεξετάσουν πού κατασκευάζουν οχήματα για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Τόσο η VW, όσο και η Ford δήλωσαν ότι διερευνούν επίσης την πιθανή συνεργασία τους σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, καθώς και στις νέες υπηρεσίες κινητικότητας.

Η νέα αυτή «σύμπραξη» έρχεται να υπογραμμίσει την αυξανόμενη πίεση σε όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως προκειμένου να διαχειριστούν το κόστος ανάπτυξης ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, καθώς φυσικά και την τεχνολογία που απαιτείται για να πληρούνται τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων.

«Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συμμαχία θα βοηθήσει τις δύο εταιρείες να δημιουργήσουν αξία και να ανταποκριθούν στις ανάγκες μας, στους πελάτες και στην κοινωνία. Αυτή δεν θα οδηγήσει μόνο σε σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας, αλλά θα συμβάλλει ώστε και οι δύο εταιρείες να βελτιώσουν την ικανότητά τους. Επίσης, μας δίνεται η δυνατότητα να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση της νέας εποχής στον τομέα της κινητικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jim Hackett.

Από τη μεριά του, ο Herbert Diess, είπε:

«Η VW και η Ford θα αξιοποιήσουν τους συλλογικούς πόρους, την καινοτομία, τις δυνατότητες και τις συμπληρωματικές θέσεις της αγοράς για την καλύτερη εξυπηρέτηση εκατομμυρίων πελατών σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, η συμμαχία θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

Η συμμαχία θα διοικείται από κοινή επιτροπή. Αυτή την επιτροπή θα καθοδηγεί ο Jim Hackett και ο Herbert Diess και θα περιλαμβάνει ανώτερα στελέχη και από τις δύο εταιρείες._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ