top icon
Κόσμος

Ford και VW Group βάζουν φρένο στην παραγωγή λόγω ελλείψεων

Οι ελλείψεις ημιαγωγών αλλά και καλωδίων που παράγονται στην Ουκρανία οδηγούν σε νέο κύκλο αναστολών των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων των VW Group και Ford.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ANE, το VW Group αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή του στο εργοστάσιο που διαθέτει στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών.

Η παραγωγή διακόπτεται από σήμερα Δευτέρα, έως την προσεχή Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπος του εργοστασίου στο γερμανικό πρακτορείο Τύπου, dpa.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγονται τα VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q7 και Q8, καθώς και τα «μικρά» VW Up, Seat Mii και Skoda Citigo.

Η διακοπή παραγωγής σχετίζεται με την έλλειψη ημιαγωγών καθώς και σε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που προέρχονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε η VW.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, η VW είχε βάλει προσωρινά φρένο στην παραγωγή της και στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Wolfburg της Γερμανίας.

VW Group

Αναστολές παραγωγής και για τη Ford στην Κολωνία

Ανάλογα προβλήματα φέρεται να αντιμετωπίζει και η Ford στην Κολωνία, με την παραγωγή του Fiesta να αναστέλλεται μέχρι και τις 25 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ως άνω πηγές, οι υπάλληλοι στο εργοστάσιο εργάστηκαν σε αυτό την περασμένη εβδομάδα λιγότερες ώρες. Κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το Πάσχα, δήλωσε η Ford.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη του περασμένου μήνα η παραγωγή του μικρομεσαίου Focus στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας ανεστάλη για πέντε ημέρες.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τα Galaxy και S-Max, που κατασκευάζονται στη Βαλένθια της Ισπανίας εξαιτίας ανάλογων ελλείψεων σε ημιαγωγούς.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι έχει παραγγελίες για τα MPV μοντέλα «πέρα από τον Σεπτέμβριο».

Ford

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ