top icon
Κόσμος

Ford Kuga PHEV: Με κατανάλωση 1,4 λιτ./100 χλμ. και 225 ίππους

Το Ford Kuga PHEV συνδυάζει τις επιδόσεις, χάρη στη συνδυαστική ισχύ των 225 της προηγμένης μονάδας που το κινεί, με την απόλυτη οικονομία καυσίμου, που δεν υπερβαίνει τα 1,4 λιτ./100, ενώ παράλληλα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία μηδενικών εκπομπών της τάξης των 56 χλμ.

Το νέο Ford Kuga PHEV καταφέρνει να συνδυάζει τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων σε μια premium και τεχνολογικά προηγμένη «συσκευασία» ικανή να ανταποκριθεί με επιτυχία σε ένα πλήθος «καθηκόντων».

Διαθέτοντας την απαραίτητη… πυγμή σε επίπεδο επιδόσεων, χάρη στην ισχυρή υβριδική καρδιά των 225 ίππων της Ford, καταφέρνει συγχρόνως να καταναλώνει κατά μέσο όρο για κάθε 100 χλμ. κίνησης μόλις 1,4 λίτρα βενζίνης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Με 56 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας κατά μέσο όρο, και 68 χλμ. σε αστικό περιβάλλον, το Ford Kuga PHEV προτάσσει ένα ακόμα επιπλέον ατού: τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, που φτάνουν τα 32 gr CO2/χλμ., επίδοση που διασφαλίζουν ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για εταιρικούς πελάτες και φυσικά ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο.

Ford Kuga PHEV

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του νέου Kuga Plug-in Hybrid συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους.

Ford Kuga PHEV

Η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στον εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης, η τελευταία φορτίζεται αυτόματα εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230V oλοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες.

Ford Kuga PHEV

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Ford Kuga Plug-In Hybrid

Το νέο Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά, όπως το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο συνδεδεμένο και βοηθά στην καλύτερη διαχείρισή του μέσα από την εύχρηστη εφαρμογή FordPass διαθέτοντας μία σειρά λειτουργιών που αναβαθμίζουν την οδηγική άνεση, όπως:

  • Απομακρυσμένη πρόσβαση με Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα των θυρών
  • Απομακρυσμένη Εκκίνηση, για μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, που επιτρέπει το ξεπάγωμα του παρμπρίζ ή τον έλεγχο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό πριν την έναρξη ενός ταξιδιού
  • Εντοπιστής Οχήματος, που βοηθά τους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε χώρους στάθμευσης πολυσύχναστων εμπορικών κέντρων
  • Απομακρυσμένος έλεγχος της κατάστασης τουοχήματος, που περιλαμβάνει έλεγχο της στάθμης καυσίμου και του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού κ.ά.

Ford Kuga PHEV

Η εφαρμογή FordPass προσφέρει επίσης νέες λειτουργίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος,όπως το Kuga Plug-In Hybrid, προσφέροντας δυνατότητες όπως:

  • Έλεγχο επιπέδου φόρτισης, για παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ηλεκτρικής αυτονομίας
  • Εντοπιστής σταθμού φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να εντοπίζουν και στη συνέχεια να καθοδηγηθούν σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης σε 21 χώρες. Το σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο τύπος του σταθμού φόρτισης (δημόσιος ή με περιορισμένη πρόσβαση) αλλά και της πρίζας σε αυτούς
  • Λειτουργίες σχεδιασμένες να βοηθούν τους οδηγούς να αξιοποιούν στο μέγιστη βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, ώστε να επωφελούνται από τα εκάστοτε τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή, παρέχονται λειτουργίες που προσφέρουν τη δυνατότητα στον πελάτη να ρυθμίσει εκείνος μέχρι ποιο βαθμό επιθυμεί να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου λαμβάνοντας συγχρόνως και τις σχετικές ειδοποιήσεις
  • Ιστορικό ταξιδιών και φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να παρακολουθούν και να έχουν μία συνολική εικόνα από τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος και τη χρήση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που έχει χρησιμοποιηθεί, της απόστασης που έχουν διανύσει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρική ενέργειας, καθώς και τη συνολική δραστηριότητα του συστήματος αναγεννητικής πέδησης.

Ford Kuga PHEV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Ford Kuga PHEV
 • Ford Kuga PHEV
 • Ford Kuga PHEV
 • Ford Kuga PHEV
 • Ford Kuga Plug-In Hybrid
 • Ford Kuga PHEV
 • Ford Kuga PHEV
 • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ