top icon
Κόσμος

Ford Kuga PHEV: Με κατανάλωση 1,4 λίτρα για κάθε 100 χλμ.

To Ford Kuga PHEV προσφέρει την ελευθερία ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου με κατανάλωση μόλις 1,4 λίτρα για κάθα 100 χλμ. αλλά και αθόρυβη κίνηση με μηδενικές εκπομπές, χάρη στον προηγμένο ηλεκτροκινητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται. Δύο σε ένα, λοιπόν!

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει το νέο Ford Kuga PHEV; Μα, φυσικά, η ικανότητά του να κινείται… ελεύθερα ως βενζινοκίνητο όχημα καταναλώνοντας μόλις 1,4 λίτρα βενζίνης για κάθε 100 χλμ. κίνησης ενώ ταυτόχρονα παρέχει αθόρυβη κίνηση μηδενικών εκπομπών με ηλεκτρική αυτονομία έως και 56 χλμ., χάρη στον ισχυρό του ηλεκτροκινητήρα και τη μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου με την οποία εξοπλίζεται. Πως επιτυγχάνονται όλα αυτά;

Χάρη στην τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης, το Ford Kuga PHEV συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους. Εκτός από τη μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία των 56 χλμ. και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου από μόλις 1,4 λιτ./100 χλμ., το Kuga PHEV προσφέρει επίσης και πολύ χαμηλές μέσες εκπομπές CO2 που φτάνουν τα μόλις 32 g/χλμ.

Ford Kuga PHEV

Ο οδηγός του αυτοκινήτου μπορεί μέσω της εφαρμογής FordPass να ελέγχει από απόσταση λειτουργίες που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης ενός εξηλεκτρισμένου οχήματος. Για παράδειγμα, έλεγχο του επιπέδου φόρτισης, για παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ηλεκτρικής αυτονομίας και εντοπισμό σταθμού φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να βρίσκουν και στη συνέχεια να καθοδηγούνται σε αυτόν αυτούς. Επίσης, μέσω της εφαρμογής παρέχονται λειτουργίες σχεδιασμένες να βοηθούν τους οδηγούς να αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, ώστε να επωφελούνται από τα εκάστοτε τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
Ford Kuga PHEV

Την ίδια στιγμή, παρέχονται λειτουργίες που προσφέρουν τη δυνατότητα στον πελάτη να ρυθμίσει εκείνος μέχρι ποιο βαθμό επιθυμεί να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου λαμβάνοντας συγχρόνως και τις σχετικές ειδοποιήσεις. Το εξελιγμένο app παρέχει επίσης πληροφορίες για το ιστορικό ταξιδιών και φόρτισης, που βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν και να έχουν μία συνολική εικόνα από τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος και τη χρήση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που έχει χρησιμοποιηθεί, της απόστασης που έχουν διανύσει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρική ενέργειας, καθώς και τη συνολική δραστηριότητα του συστήματος αναγεννητικής πέδησης.

Ford Kuga PHEV

Ford Kuga PHEV: Με καινοτόμες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης

Κάνοντας το ντεμπούτο του σε μοντέλο της Ford ως μέρος του προηγμένου συστήματος Lane-Keeping System, το BLIS Assist συνδυάζει τα Blind Spot Information System (BLIS) και Lane-Keeping System για την παρακολούθηση του τυφλού σημείου οδηγού, ανιχνεύοντας οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι σε αυτοκινητόδρομους με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας.

Η νέα λειτουργία Local Hazard Information – που υποστηρίζεται από το FordPass Connect – μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ορατές εξαιτίας της ύπαρξης στροφών ή παρουσίας άλλων οχημάτων.

Ford Kuga PHEV

Επίσης, μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στο εμπρός μέρος του Kuga PHEV προβάλει μια διαιρούμενη εικόνα στην κεντρική οθόνη του Ford SYNC 3, για να μπορεί ο οδηγός δει οχήματα, δικυκλιστές ή πεζούς που μπορεί να έρχονται από οποιαδήποτε πλευρά του αυτοκινήτου. Αυτή η κάμερα ευρυγώνιας απεικόνισης εμπρός είναι πολύτιμη όταν το όχημα εξέρχεται από στενή θέση στάθμευσης ή αν βγαίνει σε πολυσύχναστο δρόμο χωρίς καλή ορατότητα.

Την ίδια στιγμή, το Head-up Display προβάλλει βασικές ενδείξεις στο πεδίο της ορατότητας του οδηγού, για να μπορεί ο τελευταίος να έχει τα μάτια του στον δρόμο. Συμβατή με πολωτικά γυαλιά ηλίου, η καθαρή, ευδιάκριτη εικόνα του εμφανίζει τις ενδείξεις που θα επιλέξετε, όπως την ταχύτητα του αυτοκινήτου, οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, ενδείξεις του cruise control και δεδομένα της αναγνώρισης οδικής σήμανσης (TSR).

Ford Kuga PHEV

Φορτίζοντας το νέο Ford Kuga PHEV

Η μπαταρία των 14,4 kWh μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στον εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης, η τελευταία φορτίζεται αυτόματα εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230V ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες. Για να είναι η φόρτιση στο σπίτι όσο το δυνατόν ταχύτερη, μπορεί να εγκαταστήσει κανείς τον επιτοίχιο φορτιστή Ford Wallbox ως αξεσουάρ. Με δυνατότητα φόρτισης από 0-100% σε λιγότερο από 3,5 ώρες, ο φορτιστής Ford Wallbox προσφέρει πολύ μικρότερους χρόνους φόρτισης σε σύγκριση με μια απλή οικιακή πρίζα.

Ford Kuga PHEV

Την ίδια στιγμή, διατίθεται επίσης με καλώδιο οικιακής φόρτισης ως βασικός εξοπλισμός, ενώ μπορεί κανείς να παραγγείλει καλώδιο για δημόσιους σταθμούς φόρτισης ως προαιρετική επιλογή.

Ανακαλύψτε εδώ το νέο Ford Kuga.

Ford Kuga PHEV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ