top icon
Επικαιρότητα

Ford Mustang Bullitt: Πρεμιέρα στο Ντιτρόιτ

Με την έκδοση Bullit της σύγχρονης Mustang που παρουσιάστηκε πριν λίγο στο Ντιτρόιτ, η Ford αποτίει φόρο τιμής σ’ ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα της μεγάλης οθόνης.

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την πρεμιέρα της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας Bullitt, η Ford παρουσίασε λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ μια συλλεκτική έκδοση της σύγχρονης Mustang GT που με τις «επεμβάσεις» που έχει δεχτεί έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στο αμερικανικό κουπέ που έκλεψε την παράσταση στα γυρίσματα της ομώνυμης ταινίας με πρωταγωνιστή τον Steve McQueen. Μάλιστα, στην εκδήλωση της επίσημης πρώτης του μοντέλου παρευρέθη και η εγγονή του αμερικανού ηθοποιού, Molly, έχοντας δίπλα της τη μια εκ των δύο «ορίτζιναλ» Mustang GT390 που έλαβαν μέρος στην ταινία (σ.σ.: η τύχη της δεύτερης αγνοείται), δίνοντας με τον τρόπο αυτό ένα διαφορετικό «αέρα» στην όλη παρουσίαση.

Επί της ουσίας, έχουμε να κάνουμε με μια «συνηθισμένη» σύχρονη Mustang GT, χωρίς ασφαλώς λογότυπα και διακριτικά περιμετρικά του αμαξώματος, διακοσμημένη για την περίσταση με μαύρες 19άρες ζάντες. Φυσικά, οι εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου δεν θα μπορούσαν παρά να είναι βαμμένες στην πράσινη απόχρωση, Dark Highland Green (σ.σ.: διαθέσιμη από τα μέσα της χρονιάς θα είναι και μια μαύρη). Από εκεί και πέρα, κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός, 5λιτρος V8 κινητήρας της Ford, ο οποίος αποδίδει «πάνω από 475 ίππους» και ροπή 570 Nm, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αμερικάνικης εταιρείας. Διαθέτει δε ένα πιο «ελεύθερο» σύστημα εισαγωγής αέρα, με την πολλαπλή εισαγωγής να προέρχεται από την GT350. Για λόγους… αρχής, ο κινητήρας συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει τόσο στο σύστημα PCM, στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του V8, με άλλα λόγια, όσο και στην εξαγωγή, για βελτιωμένο και πιο «μπάσο» ήχο.

Από εκεί και πέρα, εξωτερικά υπάρχουν αρκετά φιλέτα χρωμιού τόσο στη μάσκα όσο και στα εμπρός παράθυρα, όπως ακριβώς και στην κινηματογραφική Mustang, μια μαύρη γρίλια εμπρός και, όλως περιέργως, κόκκινες δαγκάνες στο σύστημα πέδησης που φέρουν την υπογραφή της Brembo. Η Ford προσφέρει μάλιστα για τη συγκεκριμένη έκδοση τρία έξτρα αξεσουάρ-πακέτα: το Bullitt Electronics Package, που περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης, μνήμες στα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και διαφορετικό ηχοσύστημα, τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις MegneRide καθώς και δερμάτινα καθίσματα με πράσινες ραφές της γνωστής στο είδος εταιρείας Recaro. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά Mustang Bullitt που βλέπει το φως της δημοσιότητας, με την πρώτη να έχει παρουσιαστεί το 2001 και τη δεύτερη το 2008 στην τέταρτη και πέμπτη γενιά του αμερικάνικου κουπέ, αντίστοιχα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ