top icon
Κόσμος

Ford Mustang Mach-E: Με τεχνολογίες που συναρπάζουν

Η νέα Mustang Mach-E είναι εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει σήμερα η Ford σε επίπεδο τεχνολογιών εξασφαλίζοντας κορυφαία ασφάλεια και μια μοναδική εμπειρία οδήγησης σε όλες τις συνθήκες.

Η νέα Ford Mustang Mach-E εισάγει μια σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών και εφαρμογών που καθιστούν τον έλεγχο των επιμέρους λειτουργιών του αυτοκινήτου, την διαβίωση στο προηγμένο εσωτερικό του, την επικοινωνία με τον έξω κόσμο και τη διασύνδεση, αλλά και την προσλαμβάνουσα αίσθηση πίσω από το τιμόνι μια μοναδική εμπειρία με high-tech χαρακτηριστικά.

Με το Intelligent Range, για παράδειγμα, το άγχος της αυτονομίας αποτελεί παρελθόν, καθώς το προηγμένο σύστημα που έχει εξελίξει η Ford ειδικά για την ηλεκτρική Mustang Mach-E υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία που παρέχει η μπαταρία με βάση το στυλ οδήγησης αλλά και την πρόγνωση του καιρού.

Επιπρόσθετα, το σύστημα είναι σε θέση να αξιοποιήσει ακόμα και τη συνδεσιμότητα μέσω cloud για να προβλέψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη συνέχεια του ταξιδιού. Δεδομένα τα οποία συλλέγονται από άλλα συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα της Ford (crowd sourced data) και χρήστες πρόθυμους να μοιραστούν πληροφορίες μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τους υπολογισμούς στον τομέα της αυτονομίας κίνησης.

Mustang Mach-E

Η Mustang Mach- E με σύστημα SYNC τελευταίας γενιάς

Στη Mustang Mach-E η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC κάνει το ντεμπούτο της επιτρέποντας την εξατομίκευση 80 και πλέον ρυθμίσεων του οχήματος (από τη θερμοκρασία της καμπίνας και τη  θέση των καθισμάτων μέχρι το φωτισμό εσωτερικού) για μία απόλυτα εξατομικευμένη εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο. Η μηχανική μάθηση κατανοεί καλύτερα τις συνήθειες του οδηγού με την πάροδο του χρόνου προβαίνοντας στις κατάλληλες υποδείξεις πλοήγησης και επικοινωνίας την κατάλληλη στιγμή, ώστε οι οδηγοί να είναι συγκεντρωμένοι στο δρόμο.

Το σύστημα προηγμένης αναγνώρισης φωνής κατανοεί το φυσικό, καθημερινό λόγο, και μάλιστα σε 15 γλώσσες, ώστε οι ιδιοκτήτες να ελέγχουν τα πάντα. Από τις λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης μέχρι το περιβάλλον της καμπίνας και τις τηλεφωνικές κλήσεις. Για να προσφέρει τις καλύτερες απαντήσεις σε εντολές και ερωτήσεις, το σύστημα συμπληρώνει τη νοημοσύνη του με αποτελέσματα από αναζητήσεις στο internet με τη βοήθεια του μόντεμ FordPass Connect το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό.

Mustang Mach-E

Τα Apple CarPlay και Android Auto είναι προ-εγκατεστημένα χωρίς έξτρα χρέωση διαθέτοντας ασύρματη συνδεσιμότητα. Την ίδια στιγμή, η οθόνη αφής των 15,5” ελέγχεται μέσω χειρονομιών αφής (pinch, ζουμάρισμα, περιστροφή) και υιοθετεί μία απλοποιημένη διεπαφή που προβάλλει πληροφορίες με οργανωμένο και εύπεπτο τρόπο. Επίσης, το χειριστήριο στο κάτω μέρος της προορίζεται για γρήγορη ρύθμιση της έντασης του ήχου για μουσική ή τηλεδιασκέψεις. Η συνδεσιμότητα έχει βελτιωθεί περαιτέρω με το SYNC AppLink, με υποστηριζόμενες εφαρμογές όπως οι what3words, Waze και Webex να πετυχαίνουν πιο ουσιαστική διάδραση μεταξύ οχήματος και smartphone. Μία βάση ασύρματης φόρτισης για smartphones διατίθεται με το βασικό εξοπλισμό.

Η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC αυξάνει επίσης την αυτοπεποίθηση του οδηγού με τη συνδεδεμένη πλοήγηση. Δελτία κυκλοφορίας και προληπτικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο παρέχουν οι τοπικές υπηρεσίες της TomTom, ενώ η καθοδήγηση in-vehicle και in-cloud από την Garmin διασφαλίζει για τους οδηγούς τις καλύτερες διαδρομές για τον προορισμό τους. Τα ταξίδια μπορούν να προγραμματίζονται εκ των προτέρων και οι διαδρομές να προωθούνται στο αυτοκίνητο από την εφαρμογή FordPass.

Mustang Mach-E

Είσοδος στη Mustang Mach-E χωρίς κλειδί

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα και αβίαστα με την τεχνολογία Phone As A Key, που κάνει το ντεμπούτο της στη Ford με τη νέα Mustang Mach-E. Χρησιμοποιώντας Bluetooth, το όχημα μπορεί να ανιχνεύει τα smartphone των ιδιοκτητών καθώς πλησιάζουν το όχημα, ξεκλειδώνοντας τις πόρτες και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσουν κλειδί.

Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης του κινητού τηλεφώνου, οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E μπορούν να εισάγουν έναν κωδικό ασφαλείας στο πληκτρολόγιο που βρίσκεται στη κολόνα Β του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό κωδικό στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Η Mustang Mach-E μπορεί επίσης να ενεργοποιεί τις ατομικές ρυθμίσεις κάθε οδηγού, πριν εισέλθει στο αυτοκίνητο, αναγνωρίζοντάς τον από το smartphone ή το μπρελόκ του, καθώς πλησιάζει.

Mustang Mach-E

Τα διαφορετικά προφίλ οδήγησης της Mustang Mach-E

Οδηγώντας,όλοι μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν την οδηγική εμπειρία στη διάθεσή τους και στις συνθήκες, επιλέγοντας μέσα από διαφορετικά προφίλ οδήγησης, με τα Whisper, Active και Untamed να είναι σχεδιασμένα για να επιτείνουν την οδηγική εμπειρία, μεταβάλλοντας την προσλαμβάνουσα αίσθηση πίσω από το τιμόνι.

Το πρόγραμμα Active συνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με τις γνωστές επιδόσεις των συμβατικών Mustang, καθιστώντας την Mustang Mach-E ιδανική για καθημερινή οδήγηση. Στο πρόγραμμα αυτό, ένα απαλό μπλε φως λούζει την καμπίνα, ενώ στο ταμπλό, η δυναμική ένδειξη EcoMode βοηθά στη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

Όταν οι οδηγοί θέλουν πραγματικά να αυξήσουν την αδρεναλίνη πίσω από το τιμόνι, το πλέον κατάλληλο είναι το προφίλ Untamed. Αυτό «απελευθερώνει» όλες τις δυνατότητες της Mustang Mach-E ενισχύοντας την «κοφτερή» αίσθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού. Επιπρόσθετα, στο πρόγραμμα αυτό ο οδηγός έχει την αίσθηση του κατεβάσματος ταχυτήτων κατά τη διαδικασία της επιβράδυνσης.

Mustang Mach-E

Εδώ, ο ενισχυμένος ήχος που φτάνει στο εσωτερικό είναι ανάλογος των επιδόσεων, ενώ στην καμπίνα τα κυρίαρχα στοιχεία είναι τόσο ο σπορ πορτοκαλί φωτισμός, όσο και οι δυναμικές γραμμές στην οθόνη, οι οποίες απεικονίζουν τις διαμήκεις και πλευρικές δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά την επιτάχυνση καθώς και στις στροφές.

Κάνοντας το τιμόνι ελαφρύτερο, την απόκριση του γκαζιού πιο ήπια και το περιβάλλον της καμπίνας πιο αθόρυβο, το πρόγραμμα Whisper προσφέρει την πιο ήρεμη εμπειρία ταξιδιού με μία Mustang Mach-E. Το Whisper βελτιστοποιεί επίσης το σύστημα Brake Traction Control που συνεισφέρει στη διατήρηση της πρόσφυσης σε βρεγμένες και ολισθηρές επιφάνειες, για λιγότερο στρες κατά την οδήγηση.

Τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης της Mustang Mach-E

Η νέα Mustang Mach-E ειναι εφοδιασμένη με ένα πακέτο προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που μεγιστοποιεί την απόλαυση του ταξιδιού. Μεταξύ των τεχνολογιών ξεχωρίζουν το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, που διατηρεί αυτόματα μία άνετη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και βοηθά στη διατήρηση του οχήματος στο κέντρο της λωρίδας. Το σύστημα μπορεί να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας και να το επανεκκινήσει εκ νέου

Το Active Park Assist, προσφέρει με τη σειρά του πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης σε παράλληλους και κάθετους χώρους, πιέζοντας απλά ένα μπουτόν.

Το Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking, που μπορεί να ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές στην πορεία του οχήματος οι οποίοι ενδεχομένως σκοπεύουν να διασχίσουν το δρόμο, ενεργοποιεί τα φρένα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση και ο οδηγός δεν αντιδράσει την ώρα πο υπρέπει στις προειδοποιήσεις του συστήματος.

Το Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, που παρακολουθεί το τυφλό σημείο του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω,μπορεί να εφαρμόσει ελαφρά δύναμη-ροπή στο τιμόνι για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση.

Mustang Mach-E

Διαμορφώνοντας τη νέα Mustang Mach-E

Με τη νέα Mustang Mach-E, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διαμορφώνουν εκ των προτέρων το αυτοκίνητό τους πριν καν το παραλάβουν, χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία Remote Vehicle Setup. Έτσι, οι τελευταίοι μπορούν να δημιουργούν ένα εξατομικευμένο προφίλ για να αποθηκεύουν τις αγαπημένες ρυθμίσεις και μέρη στα οποία μεταβαίνουν με μεγάλη συχνότητα, όπως τον τόπο εργασίας σου, αλλά και να επισημαίνουν τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης.

Οι ρυθμίσεις μπορεί να γίνουν online ή μέσω της εφαρμογής FordPass και αφορούν μεταξύ άλλων στοιχεία που σχετίζονται με τις καθημερινές ώρες αναχώρησης, τις επιθυμητές ρυθμίσεις άνεσης στην καμπίνα αλλά και τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας. Τα προφίλ οδήγησης Whisper, Active και Untamed της Mustang Mach-E μπορούν επίσης να εξατομικευθούν.

Συνολικά, τα προφίλ εξατομίκευσης αποθηκεύεται στο cloud, ώστε όταν ο οδηγός παραλαμβάνει τα κλειδιά και κάνει για πρώτη φορά τη σύζευξη του smartphone του με τη νέα Mustang Mach-E, όλες οι ρυθμίσεις μεταφέρονται στο όχημα. Από εκεί και πέρα, οι μελλοντικές over-the-air ενημερώσεις θα επιτρέπουν επίσης εξατομίκευση των προεπιλεγμένων ραδιοφωνικών σταθμών πριν την παράδοση του οχήματος.

Mustang Mach-E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mustang Mach-E
  • Mustang Mach-E
  • Mustang Mach-E
  • Mustang Mach-E
  • Mustang Mach-E
  • Mustang Mach-E
  • Mustang Mach-E
  • Mustang Mach-E
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ