top icon
Επικαιρότητα

Ford: Ταιριάζουμε καλά με την VW

Ο Bill Ford, ο δισέγγονος του ιδρυτή της αμερικανικής εταιρείας και εκτελεστικός της πρόεδρος, δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πρόοδο των συνομιλιών ανάμεσα στη Ford και την VW που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα έχοντας ως αντικείμενο μία πιθανή συνεργασία των δύο εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο σε διάφορους τομείς.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του εκτελεστικού προέδρου της αμερικάνικης εταιρείας, Bill Ford, η VW και η Ford δύνανται να συνεργαστούν σε σωστή βάση καθώς και οι δύο αναγνωρίζουν την έκταση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία. Και όχι μόνο, μιας και οι δύο εταιρείες έχουν πολλά κοινά σημεία, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ταιριάζουμε γεωγραφικά πολύ καλά αλλά και σε σχέση με τη σειρά των προϊόντων μας. Ταιριάζουμε καλά με την VW. Και οι δύο έχουμε συνειδητοποιήσει πως όσο μεγάλοι και είναι οι ισολογισμοί μας, καμία δεν μπορεί τα καταφέρει από μόνη της».

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ford και της VW βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, δήλωσε o εκτελεστικός πρόεδρος της αμερικάνικης εταιρείας. Ωστόσο, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες-κολοσσοί έχουν ήδη δημιουργήσει ένα πλαίσιο – πέρα από την ήδη ανακοινωθείσα συνεργασία τους στα επαγγελματικά αυτοκίνητα – σύμφωνα με το οποίο η VW είναι διατεθειμένη να επενδύσει στην Ford Argo AI, η οποία εξελίσσει εδώ και καιρό τεχνολογίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση. Βέβαια, το καίριο όσο και φλέγον ζήτημα, το οποίο μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει διευθετηθεί, αφορά στη συνεργασία των δύο εταιρειών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

«Είναι νωρίς ώστε να διερευνήσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας. Έχουμε όμως κάποιες ξεκάθαρες ιδέες για το πού θέλουμε να πάμε», προσέθεσε ο Bill Ford.

Μία διευρυμένη συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα μπορούσε να βοηθήσει τη θέση της Ford για ένα μέλλον στο οποία τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η συμφόρηση και η ρύπανση, δήλωσε επίσης ο Bill Ford.

Και συμπλήρωσε:

«Θα ήθελα η Ford να συνεχίσει για άλλα 100 χρόνια. Για να συμβεί αυτό είναι σαφές ότι πρέπει πραγματικά να πάμε προς νέες κατευθύνσεις και να προσπαθήσουμε να λύσουμε μερικά από αυτά τα προβλήματα»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ