top icon
Κόσμος

Ποιο είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα όλων των εποχών

Το νέο μονοθέσιο τρίτης γενιάς της Formula E είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα όλων των εποχών.

Το νέο αγωνιστικό όχημα Spark Gen3 τρίτης γενιάς της Formula Eπαρουσιάστηκε πριν λίγες ώρες στο Μονακό από την FIA στα πλαίσια του 6ου γύρου του θεσμού που διεξάγεται στο Πριγκιπάτο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το αγωνιστικό μονοθέσιο Spark Gen3 θα κάνει το ντεμπούτο του για πρώτη φορά στην ένατη σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula E, η οποία θα ξεκινήσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όχημα

Το νέο μονοθέσιο Spark Gen3 τρίτης γενιάς της Formula E είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα μέχρι σήμερα, με νέες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, βελτιωμένη απόδοση ισχύος και τελική ταχύτητα πάνω από 321 χλμ./ώρα. Το μονοθέσιο έχει ρυθμιστεί ειδικά για αγώνες σε πίστες δρόμου και η FIA αναφέρει ότι αντιπροσωπεύει το “αποκορύφωμα των υψηλών επιδόσεων, της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας”.

Δείτε το βίντεο του Spark Gen 3

Έχουν γίνει αρκετές αναβαθμίσεις σε σχέση με το σημερινό αγωνιστικό Gen2 Evo. Η νέα διάταξη του κινητήρα παράγει 470 ίππους, ενώ η τελική ταχύτητα υποστηρίζεται ότι είναι μεγαλύτερη των 321 χλμ./ώρα. Είναι επίσης το πρώτο μονοθέσιο της Formula E που διαθέτει ξεχωριστές κινητήριες μονάδες μπροστά και πίσω, πράγμα που σημαίνει ότι η δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας έχει βελτιωθεί στα 600kW (250kW το μονοθέσιο Gen2 EVO) – υπερδιπλάσια από αυτή του σημερινού μονοθεσίου.

Όχημα

Η προσθήκη ενός κινητήρα, στο εμπρόσθιο τμήμα σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για υδραυλικά φρένα στο πίσω μέρος. Το Gen3 επωφελείται επίσης από την “υπερταχεία φόρτιση”, ικανή να γεμίζει την μπαταρία του με μέχρι και στα 600kW κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Η βιωσιμότητα έχει επίσης ενισχυθεί. Οι μπαταρίες θα ανακυκλώνονται και θα επαναχρησιμοποιούνται όταν δεν χρειάζονται πλέον, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος αποτελείται από λινό ύφασμα και ανακυκλωμένο ανθρακονήματα, ώστε να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα του αυτοκινήτου κατά περισσότερο από 10%. Tο 26% κάθε ελαστικού θα αποτελείται από φυσικό καουτσούκ και ανακυκλωμένες ίνες.

Όχημα

O ιδρυτής και πρόεδρος της Formula E Alejandro Agag δήλωσε πως το Gen3 αντιπροσωπεύει τη φιλόδοξη τρίτη εποχή της Formula E και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E, ενώ με κάθε νέα γενιά αγωνιστικού αυτοκινήτου, διευρύνουμε περαιτέρω τα όρια των δυνατοτήτων στην τεχνολογία EV και το Gen3 είναι το πιο φιλόδοξο πρόγραμμά μας μέχρι σήμερα.

Όχημα

Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στο Πριγκιπάτο για το Monaco ePrix και είμαστε περήφανοι που αποκαλύπτουμε ένα αγωνιστικό όχημα που ετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια σε ένα μέρος πολύ ιστορικό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό συμπλήρωσε ο Alejandro Agag.

Όχημα

Επτά αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν υπογράψει για να αγωνιστούν στην ένατη σεζόν της Formula E: DS, Jaguar, Mahindra, Maserati, Nio, Nissan και Porsche, ενώ θα προστεθούν οι εταιρείες μηχανοκίνητου αθλητισμού Andretti, Envision και Techeetah.

Όχημα

Ο CEO της σειράς Jamie Reigle δήλωσε πως μαζί με τη FIA, είμαστε υπερήφανοι που αποκαλύπτουμε το Gen3 στους οπαδούς της Formula E και αποδεικνύουμε πώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, οι υψηλές επιδόσεις και η βιωσιμότητα μπορούν να συνυπάρξουν με επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E. Ανυπομονούμε επίσης να δούμε πώς οι ομάδες και οι οδηγοί μας θα ωθήσουν το αυτοκίνητο στα όριά του το 2023._ Γ. Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ