top icon
Επικαιρότητα

Φρένο στις εισαγωγές συγκεκριμένων πετρελαιοκίνητων μοντέλων των Mercedes και Porsche έβαλε η Ελβετία

Οι αρχές της Ελβετίας έβαλαν φρένο στις εισαγωγές συγκεκριμένων μοντέλων των δύο εταιρειών, τα οποία δεν πληρούν τις δέουσες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές της χώρας ανέστειλαν κάθε νέα εγγραφή των πετρελαιοκίνητων Mercedes Vito 1.6, καθώς και των Porsche Macan και Cayenne, που «φορούν» τους κινητήρες ντίζελ των 3.0 και 4,2 λίτρων, αντίστοιχα. Η εν λόγω απόφαση τίθεται σε ισχύ από αύριο, 17 Αυγούστου. Σύμφωνα με έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα αντίτυπα των ως άνω μοντέλων που έχουν ήδη ταξινομηθεί στη χώρα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθερα υπό την προϋπόθεση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα οι κινητήρες τους θα προσαρμοστούν στις ισχύουσες προδιαγραφές.

Θυμίζουμε πως η Mercedes έχει ήδη «ρυθμίσει» το θέμα στη Γερμανία σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας υποσχόμενη πως ο 1.600άρης κινητήρας ντίζελ του Vito θα «επιδιορθωθεί» το συντομότερο δυνατό, τόσο στα υπό πώληση οχήματα, όσο και στα δεκάδες χιλιάδες που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ