top icon
Κόσμος

Frangivento GT65: Tο ιταλικό υπεραυτοκίνητο για τον Loris Capirossi

Το νέο δημιούργημα της FV Frangivento ακούει στο όνομα Frangivento GT65 και δημιουργήθηκε ώστε να τιμήσει τον Ιταλό θρύλο των δύο τροχών Loris Capirossi.

Η FV Frangivento η οποία εδρεύει στο Τορίνο μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο έχει παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερα δείγματα αυτοκινητιστικής γραφής. Τα τρία της μοντέλα, Asfane DieciDieci, Charlotte και Sorpasso αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο design, την ιταλική φινέτσα και το μη συμβατικό τους χαρακτήρα.

Frangivento

Αυτή τη φορά ο οίκος από το Τορίνο αποφάσισε να δημιουργήσει ένα υπεραυτοκίνητο ώστε να τιμήσει τον Ιταλό τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στις κατηγορίες 150 και 250 κ.εκ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών Loris Capirossi. Το νέο δημιούργημα του Ιταλού κατασκευαστή προς τιμήν του Loris Capirossi, ονομάζεται Frangivento GT65 και βασίζεται στην Sorpasso GT3.

Frangivento

Η Frangivento GT65, σχεδιάστηκε από τους ιταλούς Giorgio Pirolo και Paolo Mancini οι οποίοι στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με τις Ferrari, McLaren, Porsche και Zagato. Φυσικά και ο ίδιος ο Loris Capirossi βοήθησε στη σχεδίαση του νέου μοντέλου προσθέτωντας τις δικές του πινελιές.

Frangivento

Εξωτερικά, η Frangivento GT65 έχει αεροδυναμικά εξαρτήματα από ανθρακονήματα σε όλο το αμάξωμα, ενώ ένα κεντρικό πτερύγιο διασχίζει την οροφή καταλήγωντας στην πίσω αεροτομή. Στο εμπρός μέρος ο ιδιόμορφος προφυλακτήρας με τα ξεχωριστά φωτιστικά σώματα, οι ζάντες OZ 20″, και τα ελαστικά της Pirelli PZero Trofeo, δίνουν μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ιταλικό υπεραυτοκίνητο.

Frangivento

Κάτω από το καπό κρύβεται ένας κινητήρας 5.2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 650 ίππους. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 1.480 κιλά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

Frangivento

Η FV Frangivento, έκανε γνωστό πως θα διατεθούν μόνο τρεις Frangivento GT65 οι οποίες έχουν αποκτήσει και κωδικά ονόματα: 90, 91 και 98. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτές οι τρεις ημερομηνίες είναι οι χρονιές οι οποίες ο Loris Capirossi κέρδισε τους Παγκόσμιους Τίτλους του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ