top icon
Κόσμος

Γιατί η κρίση δεν αγγίζει την Porsche

Η Porsche καταφέρνει να ξεπεράσει την κρίση και τις ελλείψεις πρώτων υλών με αποτέλεσμα οι οικονομικοί της δείκτες να σημειώνουν θετικό πρόσημο.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους η Porsche, παρά τις ελλείψεις πρώτων υλών και τις λοιπές δυσκολίες σε οικονομικό επίπεδο, αύξησε τα έσοδα από τις πωλήσεις τις κατά 15,7% φτάνοντας σε απόλυτα νούμερα τα 26,74 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 23,12 δισεκατομμυρίων ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους.

Έτσι η απόδοση επί των πωλήσεων έφτασε το 18,9%, έναντι 15,5% το 2021, με τα λειτουργικά κέρδη της να ανέρχονται σε 5,05 δισεκατομμύρια ευρώ, από 3,59 δισεκατομμύρια πέρσι, καταγράφοντας  αύξηση 40,6% τους πρώτους εννέα μήνες του 2021.

Όπως εξηγεί η ίδια η Porsche, «η αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις οφείλεται κυρίως σε ένα ελκυστικό μείγμα προϊόντων με σημαντικά υψηλότερα έσοδα ανά όχημα, τις συναλλαγματικές επιδράσεις και τους υψηλότερους όγκους πωλήσεων».

Porsche

«Σε αυτό το ασταθές και δύσκολο περιβάλλον της αγοράς επιδεικνύουμε την ικανότητά μας να λειτουργούμε κερδοφόρα, ιδίως μέσω της πειθαρχίας στον τομέα του κόστους και ενός ελκυστικού μείγματος προϊόντων», δήλωσε Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche.

Την ίδια στιγμή, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, η Porsche δημιούργησε καθαρές ταμειακές ροές ύψους 3,27 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι 2,88 δισεκατομμύρια ευρώ πέρσι.

Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022, η Porsche πέτυχε επίσης μια μικρή αύξηση στις πωλήσεις της. Συνολικά, η εταιρεία παρέδωσε 221.512 οχήματα στους πελάτες καταγράφοντας αύξηση 2,0% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι (217.198 μονάδες).

Porsche 911 GT3 RS

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ