top icon
Επικαιρότητα

GM: Πάνω από 20 ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2023

Ο ένας από τους τρεις αυτοκινητικούς πυλώνες της αμερικάνικης σχολής ανακοίνωσε τα πλάνα του για την προσεχή 5ετία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της GM στο Ντιτρόιτ, ο αμερικάνικoς γίγαντας έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει πάνω από 20 ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα μοντέλα μέχρι το 2023 σε μια προφανή προσπάθειά του να ανταποκριθεί με τον τρόπο αυτό στο «ρεύμα» της εποχής.

«Η GM πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση. Την ίδια στιγμή θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που διαθέτουμε να είναι ακόμα πιο αποδοτικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της GM, Mark Reuss.

Προς το παρόν, δεν κατέστη γνωστό με ποιο κατασκευαστή μπαταριών θα συνεργαστούν οι ιθύνοντες της GM προκειμένου να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες συσσωρευτών ενέργειας για τα επερχόμενα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Θυμίζουμε, πάντως, πως την προμήθεια των τελευταίων για λογαριασμό του γνωστού και μη εξαιρετέου Chevrolet Bolt έχει αναλάβει η κορεατική LG Chem.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο Reuss δήλωσε πως τα ZEV αυτά μοντέλα θα είναι κερδοφόρα για την GM. Όπως διευκρίνισε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, η χρηματοδότηση για την εξέλιξή των ηλεκτροκίνητων-υδρογονοκίνητων αυτών μοντέλων θα προέλθει από τα κέρδη του ομίλου που απορρέουν από τις υψηλές πωλήσεις των συμβατικών SUV του στις ΗΠΑ, αλλά και ευρύτερα από την άνθιση των πωλήσεών του στην αγορά της Κίνας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από το 90% των κερδών της GM τη χρονιά που μας πέρασε (προ φόρων και δασμών, τα τελευταία ανήλθαν στα 12,5 δις $) προήλθαν από τις πωλήσεις της στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου.

Ως απόρροια των ως άνω ανακοινώσεων, οι μετοχή της GM στα εγχώρια χρηματιστήρια ανέβηκε στα 42,15 $, τιμή που είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί από το 2010 μέχρι σήμερα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ