top icon
Επικαιρότητα

Goodwood Festival of Speed 2015

Ένα πραγματικό πανηγύρι!

Από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου το κτήμα του λόρδου Μαρτς, στο δυτικό Σάσεξ, άνοιξε τις πύλες του στο Goodwood FoS. Μια διοργάνωση που όμοιά της δεν υπάρχει, καθώς συνθέτει στοιχεία από αγώνα, έκθεση ή παρουσίαση, με κύριο αντικείμενο, φυσικά, τα αυτοκίνητα, τις μοοσυκλέτες, παλιές και νέες δόξες των αγώνων, αλλά και πολλά άλλα (όπως για παράδειγμα ακροβατικές επιδείξεις αεροπλάνων, συναυλίες κ.ά.). Προσκεκλημένοι της Ford, παρακολουθήσαμε από κοντά τη δράση, αλλά ομολογουμένως όση ώρα και αν διαθέσεις δεν αρκεί, αφού η δράση δε σταματάει ποτέ. Όπου κι αν κοιτάξεις, το παρόν ενώνεται με το παρελθόν και το μέλλον, είτε μιλάμε για πολιτικά, είτε για αγωνιστικά οχήματα, όλων των ειδών και όλων των εποχών.

Παραθέτουμε μερικές μόνο εικόνες από τις χιλιάδες παραστάσεις που μπορεί να αποκομίσει κανείς από ένα τέτοιο γεγονός.

O Valentino Rossi αφού κέρδισε -κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή- το moto GP στο Άσσεν, εμφανίστηκε στο Goodwood ξεσηκώνοντας τα πλήθη. Εδώ δίπλα στο λόρδο Μάρτς και τον παλιό πρωταθλητή αγώνων μοτοσυκλετών, John Surtees.

Tα αυτοκίνητα:

Ο Ken Block έκανε μία εντυπωσιακή βόλτα με την εξωπραγματική τετρακίνητη Mustang των 845 ίππων και τον οικοδεσπότη της εκδήλωσης στο κάθισμα του συνοδηγού.

Αργότερα ο Αμερικανός οδηγός εμφανίστηκε πίσω από το τιμόνι του νέου Focus RS το οποίο έκανε και το επίσημο ντεμπούτο του.

Tο τέρας από το Τορίνο. Μπορεί να κατασκευάστηκε πριν από 104 χρόνια, αλλά το Fiat S76 τρόμαζε με τον ήχο του σε κάθε του πέρασμα, με τον κινητήρα των 28,5 λίτρων να πετάει κυριολεκτικά φωτιές.

Ο Nico Rosberg κέρδισε τις "ηχητικές" εντυπώσεις με το μονοθέσιο του 2013.

Εικόνες από το παρελθόν με τις Ferrari των Gile Villeneuve και Clay Regazzoni να στέκονται πλάι πλάι.

Από τις σπάνιες φορές που τόσες δόξες του παρελθόντος συνωστίζονται σε τόσο μικρό μέρος. Λίγο αργότερα τα ασημένια βέλη εμφανίστηκαν με οδηγούς τους Sterling Moss, Hans Herrmann, Jochen Mass και Klaus Ludwig.

Τα supercar είχαν την τιμητική τους, με τη LaFerrari FXX να ξεχωρίζει.

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για αγωνιστικό ή πολιτικό αυτοκίνητο, καινούργιο ή παλιό. Το θέαμα αποτελεί το πρώτο ζητούμενο.

Ο κασκαντέρ Tery Grant με το Nissan Juke Nismo R.S., ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 2'10", σπάζοντας έτσι το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από το 2011. Μία "αξιοσημείωτη" λεπτομέρεια είναι ότι όλα αυτά τα έκανε ισοροπώντας στους δύο τροχούς.

Μία πολυαναμενόμενη επιστροφή. Το πρωτότυπο της Alpine και δίπλα του διακρίνεται το φανάρι του προγόνου με τη λαμπρή ιστορία.

Μία Lancia Delta S4 αποτελεί πάντοτε ξεχωριστό θέαμα. Πολύ περισσότερο όταν πίσω από το τιμόνι της βρίσκεται ο Valentino Rossi.

Δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα NASCAR, τα οποία πραγματοποίησαν, πολλά, εντυπωσιακά, παρατεταμένα και έγχρωμα burnout.

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη χωμάτινη διαδρομή έδωσαν το παρών τα αυτοκίνητα ράλλυ.

Στο γκαζόν του πύργου είχε στηθεί μία υπαίθρια έκθεση, με το "βάτραχο" της Citroen σε διάφορες εκδόσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διοργανώνεται μια πραγματική έκθεση, με τα περίπτερα των εταιρειών να είναι το ένα εντυπωσιακότερο από το άλλο.

Ένα καφεδάκι στα γρήγορα, έχοντας στην πλάτη την Porsche 919 Hybrid του Lemans.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ