top icon
Επικαιρότητα

Γραμμή παραγωγής για το Nissan Navara στη Ν. Αφρική

Με μια επένδυση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη μονάδα της στο Rosslyn της Πρετόρια, η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται για την παραγωγή της επόμενης γενιάς του Nissan Navara.

Η συγκεκριμένη επένδυση διευρύνει τον στρατηγικό ρόλο του εργοστασίου ως κατασκευαστικού κόμβου για τα ελαφρά φορτηγά της Nissan. Η παραγωγή του Navara θα πλαισιώσει τα δημοφιλή μοντέλα NP200 και NP300, τα οποία ήδη κατασκευάζονται στο Rosslyn και πωλούνται τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε  45 χώρες της αφρικανικής ηπείρου.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και θα δημιουργήσει περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας, τόσο εντός του εργοστασίου όσο και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της περιοχής. Ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, η κατασκευή  του Navara εκτιμάται ότι  θα προσθέσει 30.000 αυτοκίνητα στον τρέχοντα ετήσιο όγκο παραγωγής των 35.000 αυτοκινήτων του Rosslyn, δημιουργώντας την ανάγκη για μια νέα, δεύτερη βάρδια λειτουργίας στο εργοστάσιο.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο εργοστάσιο του Rosslyn και παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ν. Αφρικής, Cyril Ramaphosa, ο Peyman Kargar, πρόεδρος της Nissan Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ινδίας (AMI), καθώς και ο Mike Whitfield, διευθύνων σύμβουλος της Nissan Group of Africa.

Ο Πρόεδρος Ramaphosa δήλωσε ότι η απόφαση να κατασκευαστεί το Navara στη Ν. Αφρική, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αυξανόμενης συμβολής της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα. 

«Η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο τμήμα του μεταποιητικού τομέα της Ν. Αφρικής, συνεισφέροντας περίπου το 7% του ΑΕΠ ετησίως και αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της παραγωγής. Είμαι ευτυχής  που η Nissan θα κατασκευάσει εδώ το Navara και έτσι επιβραβεύει τους εργαζομένους στις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της παραγωγής αυτού του σημαντικού μοντέλου».

Ο πρόεδρος της Nissan στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία, Peyman Kargar, δήλωσε: 

«Η Αφρική αποτελεί στρατηγικό σημείο του M.O.V.E. της Nissan, του μεσοπρόθεσμου πλάνου μας για το 2022, με το οποίο στοχεύουμε να διπλασιάσουμε την παρουσία μας σε ολόκληρη την περιοχή της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Ήδη έχουμε ένα ισχυρό κατασκευαστικό αποτύπωμα στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεών μας  στην Αίγυπτο, τη Νιγηρία, τη Ν. Αφρική, καθώς και μια υπό σχεδιασμό εγκατάσταση στην Αλγερία. Η σημερινή ανακοίνωση υπογραμμίζει τη διαρκή  εξέλιξη της Αφρικής ως μια από τις σημαντικότερες παγκόσμιες αγορές. Στην Ν. Αφρική, αυτό υποστηρίζεται από τις  κυβερνητικές προθέσεις  για τη δημιουργία ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος  με μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Η επένδυση στην παραγωγή του Navara θα οδηγήσει σε περαιτέρω εκσυγχρονισμό του εργοστασίου του Rosslyn, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας, ευέλικτης γραμμής παραγωγής και πρόσθετων εγκαταστάσεων, αλλά  και στην κατάρτιση και  εκπαίδευση του προσωπικού.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης της Αυτοκινητοβιομηχανίας (AIDC), μιας  κυβερνητικής υπηρεσίας που υποστηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, η Nissan έχει εντοπίσει 15 τοπικές εταιρίες που θα ενισχύσει,  ενόψει των προετοιμασιών της για το νέο Navara.

Μέχρι σήμερα, η Nissan μαζί με το AIDC έχουν «επωάσει» 8 νέους κατασκευαστές  εξαρτημάτων και συναφείς εταιρείες, μέσα από το πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων Broad Based Black Economic Empowerment (BBBEE). Συνολικά, η Nissan διαθέτει 318 προμηθευτές BBBEE, που αποτελούν το 34% του συνολικού αριθμού προμηθευτών στη Νότιο Αφρική.

Από το λανσάρισμά του, τo Navara έχει κατακτήσει πολλά βραβεία, σε παγκόσμιο επίπεδο,  συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Pickup της Χρονιάς του 2016.

Κατά το 2018, οι παγκόσμιες πωλήσεις του μοντέλου ανήλθαν στις 231.435 μονάδες, αυξημένες κατά  6% σε σχέση με την προηγούμενο έτος,  καθιστώντας το Navara ως το pickup με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ