top icon
Επικαιρότητα

Groupe PSA: Κέρδη ρεκόρ για το 2017

Παρά το οικονομικό βάρος που επωμίστηκε λόγω της εξαγοράς της Opel, o όμιλος PSA κατέγραψε αύξηση κερδών αλλά και εσόδων τη χρονιά που πέρασε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, το Groupe PSA είχε έσοδα τη χρονιά που πέρασε ύψους 65,21 δις ευρώ έναντι 54,03 δις ευρώ το 2016, επίδοση που αντιστοιχεί σε άλμα της τάξης του 20,7%. Από τα ποσά αυτά, τα 40,74 δις προέρχονται από τον κλάδο των επιβατικών οχημάτων και τα υπόλοιπα από εκείνα των επαγγελματικών, αλλά και από τις οικονομικές υπηρεσίες του ομίλου. Τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο αγγίζοντας, παρά τις απώλειες ύψους 179 εκ. που κατέγραψε η Opel από τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς έως και τα τέλη της, τα 4 δις ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ρεκόρ πωλήσεων το 2017 για την PSA με άρμα τα SUV

Την ίδια στιγμή, τα καθαρά κέρδη του γαλλικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 11,5% σε σχέση με εκείνα του 2016 φτάνοντας σε απόλυτα μεγέθη τα 1,93 δις ευρώ. Λόγω των απωλειών του γερμανού κατασκευαστή, το κρίσιμο μέγεθος που ακούει στο όνομα «περιθώριο λειτουργικού κέρδους» έπεσε για τον κλάδο κατασκευής οχημάτων του Groupe PSA στο 6%, έναντι 5,9% το 2016.

«Έχουμε μια αρκετά ευέλικτη εταιρεία και ξέρουμε πώς να κινηθούμε πλέον μέσα σε αυτό το χάος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τιμονιέρης του γαλλικού ομίλου, Carlos Tavares.

Στο άκουσμα των παραπάνω επιδόσεων, η τιμή της μετοχής της PSA ανέβηκε κατά 3,6% αγγίζοντας τα 19,28 ευρώ ανά μονάδα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ