top icon
Επικαιρότητα

Groupe Renault: Το ηλεκτρικό Twingo, το πρωτότυπο Morphoz κι ένα μικρό ηλεκτρικό city-car από την Dacia στη Γενεύη

Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε σήμερα ότι στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές του επόμενου μήνα θα αποκαλύψει μεταξύ άλλων το πρωτότυπο Morphoz, ένα ηλεκτρικό city-car με τα σήματα της ομόσταβλης Dacia, καθώς και την ηλεκτρική έκδοση Z.E. του Twingo.

Η… λεζάντα που χαρακτηρίζει την φετινή παρουσία του Groupe Renault στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν είναι άλλη από την «ηλεκτρική επέλαση σε όλα τα επίπεδα». Όπως επισήμως ανακοινώθηκε προ ολίγου, η «μαμά» Renault θα παρουσιάσει στην ελβετική πόλη το ηλεκτρικό πρωτότυπο Morphoz, ένα όχημα που αντικατοπτρίζει το όραμά της για την αυτοκίνηση του μέλλοντος. Το μοντέλο προσαρμόζεται στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τους τρόπους με τους οποίους θέλει να το χρησιμοποιεί ο οδηγός, προκειμένου αυτός να μπορεί να διευρύνει τα προσωπικά του όρια. Αποτελεί δε «τον προπομπό της νέας γενιάς ηλεκτρικών μοντέλων της Renault που αναμένονται τα επόμενα χρόνια.» 

Κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης, η Renault θα παρουσιάσει ένα 100% «εξηλεκτρισμένο περίπτερο», με μία πλήρη γκάμα 8 οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρικού Twingo Z.E., που θα κάνει, στη Γενεύη, την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Η Renault από το 2010 αποτελεί τον πρωτοπόρο της ηλεκτροκίνησης διαθέτοντας, από τότε, στο ευρύ κοινό μια πλήρη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (το Fluence Z.E., το Kangoo Z.E., το ΖΟΕ και το Twizy). Σήμερα, αξιοποιεί την εξειδίκευσή της και συνεχίζει να εξηλεκτρίζει τη γκάμα της εξοπλίζοντας τα τρία βασικά της μοντέλα, τα Clio και Capturκαθώς και το Megane, με το υβριδικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης E-TECH, αντίστοιχα.

Ανταποκρινόμενη στις ετερόκλητες ανάγκες και προσδοκίες των καταναλωτών, όπως, μεταξύ άλλων, είναι και οι επαγγελματίες, το ηλεκτρικό πρωτότυπο Kangoo Z.E. θα κάνει μια ηχηρή επανεμφάνιση στη Γενεύη. Πρόκειται για το αστικό, ηλεκτρικό πρωτότυπο, που αποτελεί τον προπομπό του νέου Kangoo, το οποίο θα δούμε μέσα στο 2020.

Από εκεί και πέρα, όχι μόνο η Renault, αλλά και η ομόσταβλη Dacia, ανοίγει και αυτή με τη σειρά της ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, ξεκινώντας μια ηλεκτρική επανάσταση. Πιστή στην ιστορία της ως ένας κατασκευαστής που αλλάζει τα δεδομένα στην αυτοκίνηση, η Dacia θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Γενεύη ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο.

Παράλληλα, ως ο μόνος κατασκευαστής που προσφέρει μια ολόκληρη γκάμα με μοντέλα που έχουν κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνη – LPG), με τον κωδικό ECO-G, στη Γενεύη η Dacia θα λανσάρει τον κινητήρα 1.0 TCe 100 ECO-G.

Από τη μερία της η Alpine θα παρουσιάσει την Alpine A110 SportsX. Αυτή η στιλιστική σπουδή, ένα κοινό πόνημα του σχεδιαστικού και του μηχανολογικού τμήματος της Alpine, αντλεί έμπνευση από τις αναβαθμισμένες ράλι εκδόσεις της Alpine, ειδικότερα από την A110 που νίκησε στο ράλι Μόντε Κάρλο του 1973.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ