Επικαιρότητα Κόσμος

Groupe Renault: Πτώση εσόδων και κερδών με αύξηση πωλήσεων

Το 2018 ήταν μια «ανάμεικτη» χρονιά για το γαλλικό όμιλο που είδε τα έσοδα και τα κέρδη του να μειώνονται την ώρα που οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 3,2%.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Groupe Renault τα έσοδα και τα κέρδη μειώθηκαν το 2018 εξαιτίας της κατάρρευσης των πωλήσεων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων, τις αποκλίσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και την απόσυρση του ομίλου από την ιρανική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2,3% φτάνοντας 57,42 δις €, ενώ κάμψη της τάξης του 6,3% σημειώθηκε στα λειτουργικά κέρδη, που έφτασαν σε απόλυτα νούμερα στα 3,61 δις €. Ομοίως, ο πολύ σημαντικός δείκτης που αφορά στο περιθώριο λειτουργικού κέρδους «κατέβηκε» από το 6,6% που ήταν το 2017, στο 6,3%.

Το καθαρό εισόδημα ανήλθε σε 3,3 δις € από 5,31 δις € που καταγράφηκε το 2017.

«Το 2018 ήταν προφανώς ένα δύσκολο έτος κατά το οποίο αντιμετωπίσαμε αναμενόμενες αλλά και απροσδόκητες δυσκολίες», δήλωσε ο νέος CEO Thierry Bollore.

Η Renault δήλωσε ότι οι πωλήσεις προς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Nissan, μειώθηκαν κατά 946 εκ. €. Η συμβολή της τελευταίας στα κέρδη της Renault ανήλθε στα 1,51 δις €, σημειώνοντας όμως μείωση της τάξης του 46% σε σχέση με τα αντίστοιχα του.

Οι προσπάθειες εξοικονόμησης κόστους της Renault συνεισέφεραν 421 εκ. ευρώ στα κέρδη του ομίλου, σημειώνοντας μείωση 37%.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ο γαλλικός όμιλος κατάφερε το 2018 να αυξήσει τις πωλήσεις του στις 3,9 εκ. μονάδες, επίδοση αυξημένη κατά 3,2% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2017. Αξίζει να σημειωθεί πως στις παραπάνω ταξινομήσεις συμπεριλαμβάνονται και εκείνες των κινεζικών Jinbei και Huasong._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου