top icon
Επικαιρότητα

Γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία οδηγεί μονοθέσιο F1 (+video)

Η Renault Sport F1 Team προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση με την άρση της απαγόρευσης των γυναικών να οδηγούν στη Σαουδική Αραβία, δίνοντας στην Asee Al-Hamad την ευκαιρία να οδηγήσει την E20 στην πίστα του Paul Ricard.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επιτρέπει από τις 24 Ιουνίου στις γυναίκες υπηκόους του να οδηγούν, σ’ ένα βήμα που μοιάζει αυτονόητο, αλλά αποτελεί ιστορικής σημασίας για τη χώρα.

Αυτό το γεγονός θέλησε να γιορτάσει η Renault στον εντός έδρας αγώνα της, στο Καστεγιέ, δίνοντας τα «κλειδιά» της E20, του μονοθέσιου που είχε η Lotus το 2012, στην Aseel Al-Hamad, επιχειρηματία και πρώτη γυναίκα που έγινε μέλος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου της Σαουδικής Αραβίας.

Η ίδια η Al-Hamad τόνισε:

«Αγαπούσα τους αγώνες και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία και το να οδηγήσω ένα μονοθέσιο της F1 είναι πέρα από τα όνειρά μου και αυτό που πίστευα πως ήταν δυνατόν. Είναι απόλυτη τιμή να οδηγήσω την Renault Sport F1 E20 μπροστά σε πλήθος κόσμου, στο GP της πατρίδας της, στη Γαλλία.

«Ελπίζω πως, το να κάνω αυτό την πρώτη μέρα που επιτρέπεται σε γυναίκες στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας να οδηγούν στους δρόμους, δείχνει τι μπορείς να κάνεις αν έχεις το πάθος και το πνεύμα να ονειρευτείς».

Από τη μεριά της, η Michèle Mouton, γυναίκα-θρύλος του WRC και πρόεδρος της επιτροπής της FIA για τις Γυναίκες στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, δήλωσε:

«Η Επιτροπή είναι αφοσιωμένη στην προώθηση των ευκαιριών σε όλα τα είδη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και στην προώθηση της ισότητας ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες εμπλεκόμενους στην ευρύτερη βιομηχανία της αυτοκίνησης και τους δρόμους.

«Όσο καιρό η Aseel, υπήρξε μέλος της Επιτροπής, η άποψη της Σαουδικής Αραβίας έχει γίνει αρκετά ξεκάθαρη και τα πράγματα εξελίχθηκαν με γοργούς ρυθμούς. Τώρα, ως μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, η Aseel θα δείξει το δρόμο στις γυναίκες για να αγκαλιάσουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να αναζητήσουν καριέρες σε αυτόν»._Δ.Μ.

Δείτε και το σχετικό βίντεο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ