top icon
Επικαιρότητα

H Alfa Romeo ετοιμάζει entry-level μοντέλο μικρότερο της Tonale

Η ιταλική εταιρεία είναι αποφασισμένη να πετύχει σύντομα τον ετήσιο στόχο πωλήσεων των 400.000 μονάδων – και για το λόγο αυτό ετοιμάζει από τώρα ένα νέο μοντέλο, 5θυρο ή SUV, μικρότερο της Tonale.

Αν μη τι άλλο, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που έλαμψαν στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ήταν η νέα Alfa Romeo Tonale Concept – ένα C-SUV με αθλητικό παρουσιαστικό το οποίο επιμελήθηκε ως Lead Designer του όλου εγχειρήματος, ο Έλληνας σχεδιαστής, Αλέξανδρος Λιώκης. Αυτό όμως δεν πρόκειται να είναι και το μοντέλο «βάσης» της μιλανέζικης φίρμας, μιας και η Alfa Romeo φαίνεται να έχει ήδη σκαριά ένα νέο concept οχήματος με ακόμα μικρότερο μέγεθος και τιμή.

«Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε για ένα μοντέλο μικρότερο της Tonale αλλά και μεγαλύτερο της Stelvio», φέρεται να δήλωσε σε βρετανούς δημοσιογράφους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η επικεφαλής της εταιρείας στην Ευρώπη, Roberta Zerbi.

Το γεγονός ότι η Alfa Romeo εργάζεται πάνω σ’ ένα «μεγάλο» SUV είναι ήδη γνωστό, σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο για την πενταετία 2018-2022 που έχει εκπονήσει για λογαριασμό της μιλανέζικης εταιρείας η «μαμά» FCA.

Σε αντίθεση, η Alfa Romeo φέρεται να μην έχει αποφασίσει αν το «μικρό» αυτό μοντέλο, που ουσιαστικά θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη της MiTo, θα είναι 5θυρο (ούτως λόγος για 3θυρο) ή ένα τυπικό δείγμα γραφής της κατηγορίας των B-SUV’s. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η τελική εταιρεία δείχνει αποφασισμένη να… κατέβει ακόμα πιο χαμηλά προκειμένου να καταφέρει κάποια στιγμή να επιτύχει το δεδηλωμένο εδώ και καιρό στόχο των 400.000 πωλήσεων σε ένα χρόνο._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ