top icon
Κόσμος

H αναγέννηση της βρετανικής Radford

Η βρετανική Radford αναγεννιέται μέσα από ένα νέο εταιρικό σχήμα – στο οποίο μετέχει μεταξύ άλλων και ο Jenson Button – και μια νέα για την περίσταση συνεργασία με την Lotus.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, η άγνωστη στο ευρύ κοινό Radford από το Ην. Βασίλειο σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο, το οποίο θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες που φέρουν την υπογραφή της Lotus.

Ποια είναι όμως η Radford; Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν καθ’ όλα άσημο βρετανικό οίκο που ιδρύθηκε από τον Harold Radford την ίδια χρονιά που… γεννήθηκε και η Lotus από τον Colin Chapman.

Το πρώτο της τετράτροχο δημιούργημα, το οποίο παρουσιάστηκε το 1951 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λονδίνου, ήταν μια Bentley η οποία διέθετε σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν σε στέισον βάγκον και την… περίεργη τότε ονομασία Countryman.

Την δεκαετία του ’60 η Radford κατασκεύασε 12 shooting brake αντίτυπα της Aston Martin DB5, 2 πρωτότυπα που βασίζονταν στην Ogle Cortina GT και φυσικά κάμποσα Radford Mini, πολλά από τα οποία έγιναν διάσημα χάρη στους… διάσημους ιδιοκτήτες τους, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονταν ο Enzo Ferrari και ο Peter Sellers.

Σήμερα, η αναγεννημένη, όπως όλα μαρτυρούν, Radfors επανέρχεται στο προσκήνιο με νέα ιδιοκτησία. Πιο συγκεκριμένα, την βρετανική εταιρεία «τρέχουν» σήμερα ο σχεδιαστής Mark Stubbs, o παρουσιαστής και κατασκευαστής αυτοκινήτων Ant Anstead, o Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 Jenson Button και o σύμβουλος επιχειρήσεων και δικηγόρος Roger Behle.

Προς ώρας, πέρα από το «σκοτεινό» σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Radford δεν δίνει πληροφορίες για τη νέα της δημιουργία η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ