Επικαιρότητα Κόσμος

H Aston Martin μετατρέπει μία DB6 Volante του 1970 σε ηλεκτρική

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που επιχειρεί να δώσει λύσεις στις επερχόμενες όσο και αναπόφευκτες - ελέω εκπομπών ρύπων - απαγορεύσεις που μοιραία θα «αγγίξουν» τα vintage μοντέλα της βρετανικής εταιρείας.

Η Aston Martin Works, ο βραχίονας «φροντίδας» των ιστορικών αυτοκινήτων της βρετανικής εταιρείας, δημιούργησε μια «αναστρέψιμη μετατροπή» της συμβατικής μονάδας κίνησης μιας DB6 MKII Volante του 1970 σε ηλεκτρική.  Σύμφωνα με την Aston Martin, οι ιθύνοντες της εταιρείας άντλησαν την απαραίτητη για τις περιστάσεις τεχνογνωσίας από τις λύσεις που θα υιοθετηθούν στην επερχόμενη Rapid E με έναν και μόνο στόχο: να μετριαστούν οι επιπτώσεις των μελλοντικών απαγορεύσεων κίνησης που μοιραία θα επηρεάσουν αρνητικά τη χρήση των κλασσικών αυτοκινήτων της.

Προ το παρόν, η Aston Martin δε δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία που να σχετίζονται με τις τεχνικές περγαμηνές της ηλεκτρικής μονάδας περιοριζόμενη απλώς στην αναφορά ότι η τελευταία βρίσκεται εγκατεστημένη ακριβώς στο χώρο που ήταν εγκατεστημένο ο θερμικός κινητήρας καθώς και το κιβώτιο ταχυτήτων. Η διαχείριση δε της ισχύος γίνεται μέσω μιας οθόνης τοποθετημένης «με διακριτικό τρόπό» στην καμπίνα της DB6 Volante.

«Ψάχνουμε καιρό τώρα να βρούμε έναν τρόπο προστασίας της απόλαυσης που προσφέρει στους οδηγούς τους αυτοκίνητα σαν την DB6 Volante. Η οδήγηση μιας κλασικής Aston Martin με ηλεκτροκινητήρα είναι μια μοναδική εμπειρία και αναμφίβολα μία εξαιρετικά ελκυστική επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες, ειδικά για αυτούς που ζουν στα κέντρα των πόλεων», δηλώνει ο Πρόεδρος της Aston Martin Works, Paul Spires._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου