top icon
Επικαιρότητα

H Audi αναβαθμίζει το e-tron

Ταχύτερη φόρτιση και μικρές ακόμα αναβαθμίσεις για το ηλεκτρικό SUV της Audi.

Η γρήγορη φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) ήταν πάντα ένα σημαντικό ατού του e-tron. Τώρα, η Audi επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV της να φορτίζεται ταχύτερα και με εναλλασσόμενο (AC).

Πλέον, τα e-tron 55 και e-tron Sportback 55 μπορούν να εφοδιαστούν με έναν δεύτερο, ενσωματωμένο φορτιστή που διπλασιάζει την ισχύ φόρτισης της μπαταρίας από τα 11 kW στα 22 kW σε κατάλληλους τερματικούς σταθμούς -αυτή η επιλογή θα προσφέρεται από τα μέσα της επόμενης χρονιάς και στα e-tron 50 και e-tron S.

Audi e-tron

Το νέο σύστημα φόρτισης, το οποίο προσφέρει η Audi για χρήση στο σπίτι, έχει επίσης σχεδιαστεί ώστε να υποστηρίζει την αυξημένη αυτή ισχύ. Χρησιμοποιώντας μια κατάλληλη οικιακή εγκατάσταση, το e-tron 55 μπορεί έτσι να φορτίσει την μπαταρία του πλήρως σε λιγότερο από 5 ώρες. Ο φορτιστής περιλαμβάνει μια μονάδα με οθόνη αφής 5 ιντσών και επιτοίχια βάση, με τη σύνδεση μέσω Wi-Fi στο διαδίκτυο να επιτρέπει τόσο τον έλεγχο μέσω της εφαρμογής myAudi, όσο και τις ενημερώσεις λογισμικού. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Audi προτείνει μια τριφασική έξοδο 400 volt για βέλτιστη χρήση της σύνδεσης του συστήματος φόρτισης.

Εφεξής, το νέο Audi e-tron εξοπλίζεται με ένα νέο τιμόνι που καθιστά ακόμα πιο άνετη την οδήγηση. Εν προκειμένω, ο οδηγός πρέπει να αγγίξει ελαφρά την ευαίσθητη στην αφή στεφάνη του τιμονιού μία φορά ανά λεπτό για να διασφαλίσει ότι το adaptive cruise control παραμένει ενεργό –ως γνωστόν, το τελευταίο μπορεί να διατηρήσει το e-tron στο μέσον της λωρίδας κυκλοφορίας κατά την κίνηση σε αυτοκινητοδρόμους υποστηρίζοντας τον οδηγό στην επιτάχυνση, στο φρενάρισμα, στη διατήρηση της ταχύτητας αλλά και της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Audi e-tron

Τέλος, το Audi e-tron, το οποίο «πατά» σε τροχούς 20 ιντσών (βασικός εξοπλισμός) ή προαιρετικά σε 20άρες ζάντες, μπορεί τώρα να παραγγελθεί και με 22άρες που φέρουν την υπογραφή της Audi Sport.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ