top icon
Κόσμος

H Audi επίσημος χορηγός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Νταβός

Η Audi αποτελεί τον επίσημο χορηγό μετακίνησης των προσκεκλημένων της Συνόδου Κορυφής, προσφέροντας ένα στόλο 139 οχημάτων, αποτελούμενο από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum του Νταβός πραγματοποιείται μέσα στον Μάϊο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η Audi αποτελεί τον επίσημο χορηγό μετακίνησης των προσκεκλημένων της Συνόδου Κορυφής, προσφέροντας για πρώτη φορά έναν στόλο 139 οχημάτων αποτελούμενο 100% από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα εξασφαλίζοντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία μετακίνησης στους κορυφαίους ηγέτες του κόσμου. Ανάμεσα στα διαθέσιμα μοντέλα, ο στόλος περιλαμβάνει τα Audi e-tron GT Quattro, Q4 Sportback e-tron quattro και e-tron quattro, όντας για πρώτη φορά 100% ηλεκτρικός. H Audi παρέχει επίσης έναν κινητό σταθμό φόρτισης που βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης και διαθέτει 96 σημεία φόρτισης. Οι ταχυφορτιστές που βρίσκονται σε δύο κινητά κοντέινερ φόρτισης μπορούν να εξυπηρετήσουν παράλληλα 16 ηλεκτρικά οχήματα με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, με τις μπαταρίες τους να ολοκληρώνουν την φόρτισή τους μέσα σε μόλις 45 λεπτά της ώρας. Επίσης, μέχρι τέσσερα αυτοκίνητα μπορούν να φορτίζουν παράλληλα στα υπόλοιπα τρία μικρότερα κοντέϊνερ.

audi

Όλα διαθέτουν επαναχρησιμοποιημένες μπαταρίες υψηλής τάσης που προέρχονται από μοντέλα δοκιμών Audi e-tron. Ακόμη και μετά την λήξη της ημερομηνίας χρήσης τους, οι μπαταρίες εξακολουθούν να είναι κατάλληλες για διάφορες εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισης από το εκάστοτε τοπικό δίκτυο ηλεκτρισμού. Η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης των μπαταριών είναι περίπου 5 MWh. Οι σταθμοί φόρτισης μπορούν να αυξήσουν την ισχύ του τοπικού δικτύου από τα 350 kW στα 2.600 kW.

Νέο Audi charging hub στη Ζυρίχη
Οι ανάγκες φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται συνεχώς και έτσι η Audi, που έχει ήδη μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρουσίασε στα τέλη του 2021 το πρώτο Audi charging hub, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης. Ο κόμβος φόρτισης διαθέτει έξι ξεχωριστές θέσεις ταχυφόρτισης, καθώς και δυνατότητα κράτησης από τον ενδιαφερόμενο, με ισχύ έως και 320 kW. Σύντομα η Audi θα επεκτείνει τον πιλοτικό κόμβο δημόσιας φόρτισης. Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, αναμένεται να δημιουργηθεί το δεύτερο charging hub στη πόλη της Ζυρίχης.

audi

Βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών: Η Audi αναπτύσσει από κοινού το «Battery Pass»
Η Audi αποτελεί ένα σημαντικό μέλος της πρωτοβουλίας που υποστηρίζει την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Για την προώθηση ενιαίων προτύπων εντάσσεται σε μία κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες γερμανικές εταιρείες στην παγκόσμια αγορά και γνωστά πρόσωπα από τον βιομηχανικό και επιστημονικό κόσμο. Μαζί αναπτύσσουν τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Διαβατηρίου Μπαταρίας, γνωστού ως «EU Battery Pass». Το έργο υποστηρίζεται από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα. Η Συμμαχία επιδιώκει την εξασφάλιση της οικολογικής βιωσιμότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών, υποχρεώνοντας τον παραγωγό στην χρησιμοποίηση ανακυκλωμένων υλικών. Επίσης, πραγματεύεται τις συνθήκες υπό τις οποίες εξορύσσονται οι πρώτες ύλες και τις έννοιες της βιώσιμης ανακύκλωσης στο πνεύμα της κυκλικής οικονομίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ