top icon
Επικαιρότητα

H Audi «πήρε» από την FCA τα δικαιώματα των ονομάτων Q2 / Q4

Αίσιο τέλος, με συμβιβαστική και για τις δύο πλευρές λύση, φαίνεται να έχει η «διαμάχη» της γερμανικής εταιρείας με την Fiat Chrysler Automobiles για το «ιδιοκτησιακό καθεστώς» των ονομάτων Q2 και Q4.

Ύστερα από πολλές αντιπαραθέσεις και… εχθρικές δηλώσεις και από τα δύο «στρατόπεδα», η Audi και η FCA φαίνεται να έφτασαν τελικά σε λύση αναφορικά με τα δικαιώματα χρήσης των ονομάτων Q2 και Q4. Ως γνωστόν, μέχρι σήμερα, η Alfa Romeo χρησιμοποιούσε το όνομα Q2 προκειμένου να «βαφτίσει» το ελεγχόμενο εμπρός διαφορικό των σπορ μοντέλων της, αλλά και το Q4, το οποίο συνόδευε μεταξύ άλλων τις τετρακίνητες εκδόσεις των Maserati Ghibli και Quattroporte, αλλά και τις αντίστοιχες των Alfa Romeο 155/159.

Γνωστές, επίσης, είναι και οι προθέσεις των Γερμανών της Audi να «πολλαπλασιάσουν» τη γκάμα των crossover προτάσεών τους προσθέτοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα, δίπλα στα Q3, Q5 και Q5, ένα «μικρό» SUV, καθώς και την κουπέ εκδοχή του Q3.

Σύμφωνα με τον Rupert Stadler, τον CEO της Audi, οι πολύχρονες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα… αντιμαχόμενα στρατόπεδα έληξαν με τους Ιταλούς να παραχωρούν τελικά τα ονόματα Q2 και Q4 στους Γερμανούς.

Οι λεπτομέρειες του… deal, δεν έχουν ανακοινωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Stadler φέρεται να δήλωσε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ:

«Υποσχεθήκαμε ο ένας στον άλλο να μην αποκαλύψουμε ποιο ήταν το κόστος. Σίγουρα, δεν πρόκειται για κάτι που [οι Ιταλοί] ήταν πρόθυμοι να πουλήσουν. Προσπαθούσαμε επί πολλά χρόνια να το αποκτήσουμε και πάντα απαντούσαν “Όχι, ποτέ”. Αλλά στις επιχειρήσεις δεν υπάρχει ποτέ το “ποτέ”. Φέτος επανήλθαμε με νέα πρόταση. Την συζητήσαμε, διαπραγματευτήκαμε και τελικά συμφωνήσαμε»._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ