top icon
Επικαιρότητα

H Audi ξεκινά ανακλήσεις 151.000 ντίζελ οχημάτων της στη Γερμανία

Μετά την απαραίτητη έγκριση που πήρε από την ΚΒΑ, η Audi προχωρά άμεσα στη Γερμανία στο πρώτο από τα οκτώ προγραμματισμένα «κύματα» ανακλήσεων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της.

Την προσεχή Τετάρτη η Audi θα ξεκινήσει την πρώτη από τις οκτώ ανακλήσεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στη Γερμανία και αφορούν σε αυτοκίνητά της που εφοδιάζονται με 6κύλινδρους και 8κύλιδρους σε διάταξη V πετρελαιοκινητήρες. Μετά την έγκριση της αρμόδιας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας (KBA), η γερμανική εταιρεία αρχικά θα ανακαλέσει περίπου 31.200 οχήματα. Με στόχο να επιδιορθώσουν όλους τους κινητήρες ντίζελ που εφοδιάζονταν με το διαβόητο και παράτυπο πλέον λογισμικό, οι ιθύνοντες της Audi θα ανακαλέσουν στα οκτώ αυτά «κύματα» περίπου 151.000 αυτοκίνητα.

«Η δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κρίση σταθερά και πλήρως», δήλωσε ο Bernd Martens, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi για την προμήθεια και την πληροφορική αλλά και επικεφαλής της εσωτερικής ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στην υπόθεση dieselgate. Και συμπλήρωσε: «Μετά από λεπτομερείς τεχνικές αναλύσεις μπορούμε πλέον να προσφέρουμε συγκεκριμένες λύσεις για την πλήρη κάλυψη των τεχνικών απαιτήσεων της ΚΒΑ. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών μας».

Στο πρώτο «κύμα», θα ανακληθούν τα μοντέλα A6 και A7 Sportback χρονολογίας 2015 έως και 2018, τα οποία εφοδιάζονται με τον κινητήρα 3.0 TDI. Όπως ανακοινώθηκε από την Audi, μία «μονάδα λογισμικού θα αφαιρεθεί από το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα στο πλαίσιο της ανάκλησης. Αυτή η ενημέρωση είναι δωρεάν για τους πελάτες της Audi και δεν θα επηρεάσει δυσμενώς την κατανάλωση καυσίμου, τα στοιχεία εκπομπών CO2, την απόδοση κινητήρα, τη μέγιστη ροπή, τις εκπομπές θορύβου ή την ανθεκτικότητα του κινητήρα και του συστήματος επεξεργασίας των καυσαερίων».

Η Audi θα επικοινωνήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες προκειμένου οι τελευταίοι να έρθουν σε επαφή με το επίσημο δίκτυο επισκευαστών της γερμανικής εταιρείας._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ