top icon
Επικαιρότητα

H Bentley θα κατασκευάσει 12 ρεπλίκες της εμβληματικής Blower

Η αγωνιστική Blower του 1929 αναβιώνει, με την Bentley να ανακοινώνει ότι θα κατασκευάσει 12 πιστά αντίγραφά της.

Αν μη τι άλλο, η Blower είναι ένα από τα πλέον θρυλικά και δυσθεώρητα αυτοκίνητα στην ιστορία της βρετανικής εταιρείας, καθώς ο Sir Tim Birkin κατασκεύασε στα τέλη της δεκαετίας του ‘20 μόλις τέσσερα αντίτυπά της, τα οποία και έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans – αξίζει να σημειωθεί πως και τα τέσσερα θρυλικά αυτά αντίτυπα έχουν «επιβιώσει» μέχρι και σήμερα αποτελώντας, όπως είναι φυσικό, ό,τι πιο σπάνιο και ακριβό μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα με τα σήματα της Bentley.

Bentley Blower

Η Bentley θα επιχειρήσει οι 12 σύγχρονες Blower (σ.σ.: όσοι και οι αγώνες στους οποίους έλαβαν μέρος οι «ορίτζιναν» εκδοχές της) να είναι πανομοιότυπες με τις τέσσερις αγωνιστικές, πλην μερικών απαραίτητων προσθηκών άμεσα συνδεδεμένων με την ασφάλεια, διαθέτοντας μεταξύ άλλων ένα πρεσαριστό πλαίσιο από ατσάλι, ανάρτηση με φύλλα σούστας, ταμπούρα 400 χλστ. στο σύστημα πέδησης κι έναν supercharged 4κύλινδρο κινητήρα 4,4 λίτρων με 16βάλβιδη κεφαλή και απόδοση 240 ίππων.

Bentley Blower

Για να ολοκληρωθεί με τη δέουσα επιτυχία και πιστότητα το όλο εγχείρημα, η Mulliner, η θυγατρική εταιρεία της Bentley, σκοπεύει μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία καθώς και τα «καλούπια» της εποχής εκείνης, έχοντας προηγουμένως αποσυναρμολογήσει το δικό της Blower – αυτή με τον αριθμό πλαισίου HB 3403 – ώστε να καταγράψει κάθε εξάρτημα ξεχωριστά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων από το Crewe, η κατασκευή των 12 ρεπλίκων της Blower πρόκειται να ολοκληρωθεί σε όχι λιγότερο από δύο χρόνια. Προς το παρόν, η βρετανική εταιρεία δεν ανακοινώνει την τιμή διάθεσης κάθε αντιτύπου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ