top icon
Επικαιρότητα

H BMW ανακαλεί 1.000.000 οχήματα

Προς το παρόν η ανάκληση αφορά σε οχήματα που έχουν ταξινομηθεί σε ΗΠA και Καναδά, ωστόσο οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα προβλήματα να αφορούν και σε μοντέλα που διατέθηκαν και σε άλλες αγορές της υφηλίου.

Το όλο ζήτημα κατέστη γνωστό με σημερινή ανακοίνωση της ίδιας της BMW στην αντίπερα όχθη Ατλαντικού. Όπως επισημαίνεται, τα ζητήματα είναι δύο και αφορούν περί τα 1.000.000 οχήματα του Γερμανού κατασκευαστή που έχουν ταξινομηθεί στην αγορά των ΗΠΑ καθώς και σε εκείνη του γειτονικού Καναδά.

Πιο συγκεκριμένα, σε 673.000 οχήματα της Σειράς 3 με χρονολογία κατασκευής από το 2006 έως και 2011 είναι πιθανό να εκδηλωθεί φωτιά, εν κινήσει ή ακόμα και λίγα λεπτά μετά το σβήσιμο του κινητήρα, εξαιτίας υπερθέρμανσης μιας συγκεκριμένης καλωδίωσης του συστήματος κλιματισμού. Στη δεύτερη περίπτωση ανάκλησης, η οποία εμπίπτει σε 740.000 αυτοκίνητα, ανάμεσα στα οποία είναι και πάλι μοντέλα της Σειράς 3 χρονολογίας 2006-2011, μαζί όμως με αντίστοιχα της Σειράς 5 καθώς και εκδόσεις των X3, X5 και Z4 με χρονολογία κατασκευής από το 2008 έως και το 2011, μια βαλβίδα (σ.σ.: δεν διευκρινίζεται ποια) είναι πιθανό να σκουριάσει. Και εδώ, όπως ανακοινώθηκε, ελλοχεύει ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς.

Όπως δήλωσε ο Michael Rebstock, τα περισσότερα από τα ως άνω αυτοκίνητα έχουν διατεθεί στις ΗΠΑ, καθώς μόλις 15.000 από αυτά απαντώνται στον Καναδά. Η επισκευή των οχημάτων ξεκινά στις 18 Δεκεμβρίου, ενώ όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι ανακλήσεις έγιναν ύστερα από αναφορές στις ΗΠΑ για τραυματισμό τεσσάρων οδηγών._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ