top icon
Επικαιρότητα

H BMW ανακαλεί στην Ευρώπη 324.000 ντίζελ εξαιτίας κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Η γερμανική εταιρεία προχωρά στην ανάκληση 324.000 ντίζελ αυτοκινήτων στην Ευρώπη προκειμένου να επισκευάσει μία βλάβη που προκάλεσε πυρκαγιά σε δεκάδες οχήματά της στη Ν. Κορέα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μία ελαττωματική μονάδα ανακύκλωσης των καυσαερίων, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά σε 27 αυτοκίνητα του Βαυαρού κατασκευαστή στη Ν. Κορέα. Αντιδρώντας με αρκετή ομολογουμένως καθυστέρηση, η BMW προχώρησε αρχικά στην ανάκληση 106.000 αυτοκινήτων στη χώρα εκδίδοντας συγχρόνως μία ανακοίνωση στην οποία ζητά συγγνώμη από τους νοτιοκορεάτες ιδιοκτήτες των επίμαχων μοντέλων.

Εν συνεχεία, όπως μεταδίδει σήμερα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η γερμανική εταιρεία εξέδωσε αντίστοιχη εντολή ανάκλησης και για την Ευρώπη, εκεί όπου οποία τα επηρεαζόμενα μοντέλα αγγίζουν τις 220.000, εκ των οποίων τα 96.300 βρίσκονται στη Γερμανία.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, η BMW δεν έχει προσδιορίσει με επίσημη ανακοίνωσή της ποια μοντέλα επηρεάζονται από την εν λόγω ανάκληση. Στην Ν. Κορέα, πάντως, τα αυτοκίνητα στα οποία εκδηλώθηκε φωτιά ανήκουν στην οικογένεια των Σειρών 3, 5 και 7._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ