top icon
Επικαιρότητα

H BMW «αποκαλύπτει» τη νέα M8 (video)

Μετά την πρεμιέρα του πρωτοτύπου, η BMW επιβεβαιώνει και επισήμως αυτό που όλοι ξέραμε: ότι η ναυαρχίδα της θα περάσει της «επιμέλειας» του Μ Division!

Λίγες μόλις ώρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας BMW 8 Concept, η γερμανική εταιρεία μας πληροφορεί ότι παράλληλα με την εξέλιξη του μεγάλου της κουπέ, το M Division έχει ξεκινήσει τις δικές του… εργασίες προχωρώντας με γοργούς ρυθμούς πάνω στην εξέλιξη δύο πολύ σημαντικών παραλλαγών της σειράς: της νέας Μ8 και της M8 GTE, με τη δεύτερη να αποτελεί φυσικά την αγωνιστική εκδοχή της πρώτης, η οποία θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της στο διάσημο αμερικάνικο 24ώρο αγώνα της Daytona στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τον Ιανουάριο του 2018.

Το πρωτότυπο μοντέλο της νέας Μ8 έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στο περιθώριο του 24ώρου αγώνα του Nurburgring, με τους Βαυαρούς ωστόσο να κρατούν ερμητικά κλειστό το στόμα τους σε σχέση με τις τεχνικές περγαμηνές της κορυφαίας έκδοσης της νέας Σειράς 8. Οι μόνες «σχετικές» αναφορές στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, στα διαφορετικά φρένα και στο τροποποιημένο σύστημα εξαγωγής.

«Η σύλληψη και η εξέλιξη της νέας σειράς 8 και της έκδοσης Μ γίνονται εκ παραλλήλου. Η επερχόμενη Μ8 θα στηριχτεί στα γονίδια της σειράς 8 και θα ενισχύσει το DNA με πρόσθετες ικανότητες στην πίστα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Frank van Meel, ο επικεφαλής του τμήματος Μ των Βαυαρών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η BMW M8 θα κινείται από τον V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων αποδίδοντας ισχύ που θα ξεπερνά, έστω και οριακά, τους 600 ίππους. Η δε ροπή του, θα υπερβαίνει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, τα 700 Nm._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ