Επικαιρότητα Κόσμος

H BMW ενδιαφέρεται για το εργοστάσιο της Honda στο Swindon

Η BMW αναζητά νέες μονάδες παραγωγής οχημάτων προκειμένου να κατασκευάσει σε αυτές μοντέλα της με αυξημένη ζήτηση. Μία από τις υποψήφιες φέρεται να είναι και εκείνη της Honda στο Swindon της Μ. Βρετανίας.

Σύμφωνα με τα βρετανικό Τύπο, η BMW δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό προκειμένου να μεταφέρει τμήμα της παραγωγής της στο Ην. Βασίλειο ούτως ώστε να «αντιμετωπίσει» την αυξημένη ζήτηση για συγκεκριμένα μοντέλα της. Όπως η X1, για παράδειγμα. Από τις «υποψήφιες» μονάδες που οι Βαυαροί έχουν βάλει στο… μάτι είναι και εκείνη που διατηρεί εδώ και χρόνια η Honda στο Swindon, η οποία, όπως έχει ήδη επισήμως ανακοινωθεί, βάζει οριστικό λουκέτο το 2021 μετά την πρόσφατη απόφαση της ιαπωνικής εταιρείας να μεταφέρει το σύνολο της παραγωγής της νέας γενιάς Civic σε άλλες εγκαταστάσεις.

Ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους η BMW αναζητά την επέκταση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων της στη Μ. Βρετανίας είναι το γεγονός ότι οι Βαυαροί διατηρούν ήδη μία υπερσύγχρονη μονάδα στην Οξφόρδη, στην οποία «γεννιούνται» καθημερινά μοντέλα της Mini (σχεδόν1.100 σε ημερήσια βάση) «φορώντας» κινητήρες που συναρμολογούνται στο εργοστάσιο του Hams Hall που έχει την έδρα του στο Birmingham, αλλά και πρεσαριστά μέρη των αμαξωμάτων τους που έρχονται σε αυτό από μία άλλη μονάδα πλησίον του υφιστάμενου εργοστασίου της Honda στο Swindon.

Θυμίζουμε πως η BMW X1, η οποία κατασκευάζεται και στην Ολλανδία, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας VDL Nedcar, βασίζεται στο ίδιο δάπεδο με εκείνο των προσθιοκίνητων ή τετρακίνητων μοντέλων της ομόσταβλης Mini._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου