top icon
Επικαιρότητα

H BMW λανσάρει την τεχνολογία eDrive Zones

Η BMW είναι ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως ο οποίος λανσάρει και επίσημα την τεχνολογία eDrive Zones, η οποία «γυρνά» αυτόματα τη μονάδα κίνησης ενός PHEV οχήματος στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης όταν αυτό εισέρχεται σε ζώνες και περιοχές μηδενικών εκπομπών.

Καθώς όλο και περισσότερες πόλεις ανά την Ευρώπη συζητούν τη δημιουργία περιοχών εντός της περιφέρειας τους στις οποίες τα αυτοκίνητα θα κινούνται με μηδενικούς ή πολύ χαμηλούς δείκτες εκπομπών ρύπων, η BMW έρχεται να συμβάλει από το δικό της μετερίζι στην εν λόγω τάση – αλλά και στην περαιτέρω διάδοση της ηλεκτροκίνησης – λανσάροντας σήμερα σε δύο μεγάλες πόλεις της Μ. Βρετανίας (Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ) το BMW eDrive Zones, ένα σύστημα το οποίο βοηθά ώστε η μετακίνηση στις εν λόγω ζώνες να πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

BMW eDrive Zones

Επί της ουσίας, το BMW eDrive Zones είναι μια νέα ψηφιακή υπηρεσία που αυτοματοποιεί τη διαδικασία μετάβασης στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας μόνο όταν ένα plug-in υβριδικό όχημα εισέρχεται στην «περιβαλλοντική ζώνη» μιας πόλης. Ταυτόχρονα, η εν λόγω υπηρεσία διασφαλίζει αυτόματα ότι η ηλεκτρική ισχύς διατηρείται για χρήση κατά τη διάρκεια της διαδρομής εντός της ζώνης χαμηλών εκπομπών, εάν ο προορισμός έχει εισαχθεί από πριν στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος.

«Ένα plug-in υβριδικό όχημα συνδυάζει τα καλύτερα από δύο κόσμους: οδήγηση στην πόλη χωρίς εκπομπές ρύπων και δυνατότητα να διανύσει κανείς μεγάλες αποστάσεις. Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στα υβριδικά οχήματα προκειμένου να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να προάγουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Η τεχνολογία BMW eDrive Zones υποστηρίζει τους ιδιοκτήτες ώστε να οδηγούν χωρίς εκπομπές βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα στις πόλεις και μειώνοντας το κόστος λειτουργίας. Είναι μια win-win λύση», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της BMW.

BMW eDrive Zones

Η υπηρεσία BMW eDrive Zones, που διατίθεται στάνταρ σε plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα BMW 7.0, χρησιμοποιεί τεχνολογία geo-fencing μέσω GPS στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος – και φυσικά μπορεί να υποστηριχτεί με over-the-air ενημερώσεις λογισμικού. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το BMW eZones είναι διαθέσιμο στα μοντέλα 330e, 530e, 745e και X5 xDrive45e.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το BMW Group προσφέρει σήμερα 14 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε όλο το χαρτοφυλάκιο του, αριθμός που θα αυξηθεί σε 25 έως το τέλος του 2023 – από αυτά περισσότερα από τα μισά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Στην Ευρώπη, το BMW Group αναμένει ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 25% των πωλήσεων του ομίλου έως το 2021, το ένα τρίτο το 2025 και το 50% έως το 2030. Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, στόχος του γερμανικού ομίλου σε ορίζοντα 1οετίας είναι να διαθέτει ένα στόλο επτά και πλέον εκατομμυρίων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με τα δύο τρίτα από αυτά να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ