top icon
Κόσμος

H BMW μας δείχνει τη νέα M4 CSL (+video)

Στις 20 Μαΐου η BMW θα αποκαλύψει και επίσημα τη νέα M4 CSL.

H BMW ετοιμάζει μια προϊοντική επέλαση για το 2022 όσον αφορά τις νέες τετράτροχες προτάσεις του Μ Division που θα δουν φέτος το φως της δημοσιότητας με αφορμή την 50η επέτειο του σπορτίφ παραρτήματος της εταιρείας. Εκτός από τη νέα BMW M2, η οποία θα παράγεται στο Μεξικό, τη νέα Μ3 Touring, που για πρώτη φορά θα «φορέσει» ένα estate κουστούμι, καθώς και τη νέα plug-in υβριδική ΧM των 750 ίππων, την οποία είδαμε ως πρωτότυπο στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, η BMW θα αποκαλύψει και τη νέα M4 CSL.

Αποτελώντας τον πνευματικό διάδοχο της M3 CSL E46, η BMW δηλώνει σίγουρη ότι έχει κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο επιδόσεων αντάξιο των αρχικών «CSL. Και όπου «CSL», σημειώστε «Coupe Sport Lightweight». Σήμερα, μέσα από ένα νέο teaser βίντεο, η γερμανική εταιρεία ρίχνει περισσότερο φως στη νέα Μ4 CLS, η οποία αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως στις 20 Μαΐου.

Στο σχετικό βίντεο, η BMW μας δείχνει μεταξύ αλλων την πίσω αεροτομή, τύπου ducktail, με τις ρετρό επιρροές, καθώς και την επανασχεδιασμένη εμπρός μάσκα και τις περισσότερες εισαγωγές στον προφυλακτήρα. Μάλιστα, μέσα από ένα πρόσφατο, επίσης, teaser, η BMW μας έχει έδειξε ότι η νέα Μ4 CLS θα διαθέτει διαφορετικά φωτιστικά σώματα εμπρός διανθισμένα για την περίσταση με κίτρινες πινελιές, παρόμοιες με το M5 CS, και αναθεωρημένα πίσω φώτα.

Όπως επιβεβαιώνει το νεότερο βίντεο των Γερμανών, η νέα M4 CSL θα «πατά» στα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 R, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Michelin και είναι γνωστά για τις κορυφαίες τους επιδόσεις, όντας νόμιμα για χρήση σε δημόσιο δρόμο. Επιβεβαιώνοντας τις έως τώρα αναφορές, η BMW έχει αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα ως μέρος μιας δραστικής «δίαιτας» που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση περισσότερων από 100 κιλών σε σχέση με την απλή Μ4. Μια άλλη φήμη που αποδεικνύεται αληθινή μέσα από το σχετικό βίντεο είναι η παρουσία αυτόματου κιβώτιου, καθώς, όπως όλα μαρτυρούν, δεν θα υπάρχει εκδοχή της νέας Μ4 CSL με μηχανικό κιβώτιο. Ούτε όμως και τετρακίνητη, μιας και παραδοσιακά η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, η BMW αναμένεται να προσφέρει τον γνωστό, 3λιτρο διαμάντι της με ισχύ που θα υπερβαίνει τους 510 ίππους των εκδόσεων Competition.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα BMW M4 δεν αναμένεται να παραχθεί σε περισσότερα από 1.000 αντίτυπα, κάτι ωστόσο που μένει να επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα από σήμερα.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο από τις δοκιμές της νέας M4 CSL στο Nurburgring:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ