top icon
Επικαιρότητα

H BMW μεταφέρει την παραγωγή κινητήρων από τη Γερμανία σε Αυστρία και Μ. Βρετανία

Η BMW ανασυντάσσει τη μονάδα της στο Μόναχο μεταφέροντας την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης που συντελείται σε αυτή σε Αυστρία και Μ. Βρετανία.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ηλεκτροκίνηση, η BMW ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα την ανασύνταξη της κεντρικής μονάδας της στο Μόναχο της Γερμανίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια η εταιρεία, «το BMW Group αναπροσαρμόζει το κεντρικό εργοστάσιό του στο Μόναχο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μέλλοντος και έτσι, μετά την επέκταση του τμήματος αμαξωμάτων και την ανέγερση ενός νέου βαφείου αποδοτικού ως προς τη χρήση πόρων το διάστημα 2016-2018, θα επενδύσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ σε μία νέα γραμμή συναρμολόγησης οχημάτων από τώρα μέχρι το 2026».

Η μελλοντική γραμμή συναρμολόγησης και οι διαδικασίες παραγωγής θα υποστηρίξουν μία νέα πλατφόρμα οχημάτων προσανατολισμένη στην ηλεκτροκίνηση, η οποία θα κατασκευαστεί στο κτίριο που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για την παραγωγή των κινητήρων. Ως εκ τούτου, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης με 4, 6, 8 και 12 κυλίνδρους που παράγονται εκεί, μελλοντικά θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Steyr στην Αυστρία και στο Hams Hall, στη Μ. Βρετανία.

Οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς σχεδιασμού και παραγωγής στο εργοστάσιο του Μονάχου και σε άλλες εγκαταστάσεις της Βαυαρίας. Μόνο στο Dingolfing, στο οποίο κατασκευάζονται οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης της BMW, η εταιρεία θα αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων από 1.000 σε 2.000.

Η αναδιοργάνωση του δικτύου παραγωγής του BMW Group βασίζεται, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, στις απαιτήσεις που θέτει σήμερα η ηλεκτροκίνηση. Έτσι, το εργοστάσιο στο Dadong στην Κίνα ξεκίνησε την παραγωγή της ηλεκτρικής BMW iX3. Από το 2021, οι επίσης ηλεκτρικές i4 και iX θα ξεκινήσουν να βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής του Μονάχου και του Dingolfing, αντίστοιχα. Οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις της νέας Σειράς 7 και της μελλοντικής Σειράς 5 είναι επίσης έτοιμες προκειμένου να μπουν στην παραγωγή στο Dingolfing. Στο εργοστάσιο του Regensburg θα ξεκινήσει επιπλέον η παραγωγή της BMW X1 το 2022, η οποία θα διατίθεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς και με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Από το 2023, το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, όπου παράγεται το ηλεκτρικό BMW i3, θα κατασκευάζει τον διάδοχο του MINI Countryman, με θερμικό κινητήρα καθώς και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ