top icon
Επικαιρότητα

H Cadillac του Μπάρακ Ομπάμα

Μαζί με τον ερχομό του νέου προέδρου των Η.Π.Α στον Λευκό Οίκο θα καταφθάσει και μια νέα λιμουζίνα, δια χειρός General Motors.

Μαζί με τον ερχομό του νέου προέδρου των Η.Π.Α στον Λευκό Οίκο θα καταφθάσει και μια νέα λιμουζίνα, δια χειρός General Motors. Ο νεοεκλεγέντας Μπάρακ Ομπάμα, που θα εισέλθει στον Λευκό Οίκο την ερχόμενη εβδομάδα, σκοπεύει να χρησιμοποιεί διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που είχε μέχρι τώρα ο Τζωρτζ Μπους.
 
Ο Ομπάμα, προς στιγμήν, οδηγεί ένα υβριδικό Ford Escape, αφού το Chrysler 300C που είχε δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον. Αναφορικά με το νέο του όχημα, διαθέτει ελαστικά τεχνολογίας «run-flat», αλλά και δύο σημαιούλες, δεξιά και αριστερά του καπό, οι οποίες φωτίζονται με LED κατά την διάρκεια της νύχτας. Στο εσωτερικό της καμπίνας και στο πίσω μέρος είναι διάχυτη η πολυτέλεια, καθώς και ο προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός. Πίσω υπάρχουν πολλές συσκευές που συμπληρώνουν το κινητό γραφείο του, ενώ έχει εγκατασταθεί επίσης ένα cd-player 10 δίσκων.
 
Για τα παράθυρα έχει επιλεγεί αλεξίσφαιρο κρύσταλλο πάχους 12,7 εκατοστών, το οποίο παρέχει την απαραίτητη προστασία. Σχετικά με το μηχανικό σύνολο, εικάζεται ότι έχει τοποθετηθεί ένας πετρελαιοκινητήρας, ενώ για πάτωμα χρησιμοποιείται μια πλατφόρμα από τα μεσαίας κατηγορίας φορτηγάκια της GM.
 

Η Cadillac δηλώνει πολύ ικανοποιημένη που ανέλαβε να κατασκευάσει το αυτοκίνητο του πρόεδρου των Η.Π.Α «Είναι μια αποστολή που πραγματικά λατρεύουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της GM Ντέιβιντ Κάλντγουελ και πρόσθεσε ότι: « Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που κατασκευάζουμε το αυτοκίνητο της αμερικανικής προεδρίας». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η GM, από το 1983, έχει κατασκευάσει περισσότερα προεδρικά αυτοκίνητα σε σχέση με το μεγάλο της αντίπαλο, την Ford. _B.X.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ