top icon
Κόσμος

H Cupra επιλέγει θερινά ελαστικά Goodyear για το ηλεκτρικό Born

Η Cupra επέλεξε τη σειρά θερινών ελαστικών της Goodyear ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για το Born, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας.

Η Cupra τους τελευταίους μήνες προσέθεσε στη γκάμα των hot hatches και crossovers, το ισχυρότερο αυτοκίνητό της, το Formentor VZ5, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperSport ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Τώρα, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο δρόμου της μάρκας θα είναι επίσης εξοπλισμένο με ελαστικά Goodyear.

Η κορυφαία έκδοση του Born θα μπορεί να διανύσει έως και 540 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση χάρη στην μπαταρία 77 kWh, η οποία προσφέρει άμεση επιτάχυνση από 0-50 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα. Η Cupra επέλεξε την Goodyear και για τα δύο θερινά ελαστικά του Born. Το Goodyear EfficientGrip Performance θα είναι διαθέσιμο σε μεγέθη 215/55R18, 215/50R19 και 215/45R20.

Cupra Born

Το Goodyear EfficientGrip Performance έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους οδηγούς υψηλή χιλιομετρική απόδοση και εμβέλεια, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετική επίδοση φρεναρίσματος τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό οδόστρωμα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της υψηλής ελαστικότητας και ευκαμψίας του πέλματος για τη μείωση της φθοράς και της χαμηλότερης ακαμψίας του μίγματος για τη διευκόλυνση της κάμψης των μπλοκ, βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση του νερού στο βρεγμένο οδόστρωμα. Τα μεγαλύτερα μπλοκ πέλματος αυξάνουν την ακαμψία στις στροφές για να παρέχουν στους οδηγούς μεγαλύτερη σταθερότητα σε απότομους ελιγμούς σε στεγνό οδόστρωμα.

Η «ηλεκτροκίνητη» συνεργασία της Goodyear και της Cupra επεκτείνεται και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών του Pure ETCR, του πρώτου παγκοσμίως πρωταθλήματος ηλεκτρικών touring αυτοκινήτων πολλαπλών μαρκών, η Goodyear προμηθεύει όλα τα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα 670 ίππων που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοποριακή σειρά.
Η Cupra συμμετέχει στην πλατφόρμα ETCR (Electric Touring Car Racing) από την έναρξή της και το Cupra e-Racer κέρδισε την πρώτη σεζόν με οδηγό τον Mattias Ekström.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ